IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз изгубил усещането за вкус заради борбата с рака

14 май 2024 17 50

Монархът на Великобритания споделя за страничните ефекти от химиотерапията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Крал Чарлз говори открито за страничните ефекти, причинени от продължаващата му борба с рака. 

75-годишният монарх на Великобритания сподели влиянието на лечението върху организма му по време на разговор с ветерани, които също са преминали през химиотерапията. Това се случи по време на визита на музея на военновъздушните сили в Хемпшир в понеделник, 13 май. 

По време на разговор с ветерана от британската армия Арън Маплебак, крал Чарлз сподели, че изпитва загуба на вкус заради лечението си. Военният призна за същите ефекти и при себе си, получени след подлагането на девет химиотерапии в борбата му с рака на тестисите през миналия февруари. 

Признанието на крал Чарлз идва, след като той се завърна към публичните си кралски задължения. Монархът успя да направи значителен прогрес в лечението си след раковата диагноза, която обяви на 5 февруари. Той направи присъства на първото си публично събитие на 30 април заедно с кралица Камила в университетската болница Macmillan Cancer Centre в Лондон. 

Визитата на Чарлз в музея на военновъздушните сили дойде, след като той връчи нова титла на по-големия си син и пряк престолонаследник принц Уилям. В момента принцът на Уелс вече се подвизава и като главнокомандващ на армейския въздушен корпус. Преди това титлата принадлежеше на принц Хари, който е служил 10 години в британската армия и има две мисии в Афганистан. В своята автобиография, Spare, той споделя, че е убил 25 души като част от военновъздушните сили. 

Това е поредният ход, с който Чарлз показва, че кралското семейство не изпитва желание да подобри отношенията си с Хари и Меган Маркъл. Преди седмица той отказа да присъства на десетата годишнина от създаването на игрите Invictus, за която по-малкият му син пристигна в Лондон. Нито един член на монархията не присъства, но сред гостите имаше представители на семейството на принцеса Даяна, включително брат й Чарлз Спенсър. 

Крал Чарлз III дойде на Великденската църковна служба за първи път след диагнозата рак

Дъщерята, която винаги е искал – крал Чарлз и Кейт Мидълтън развили тясна връзка заради раковите си диагнози

Говорител на принц Хари сподели предварително, че херцогът на Съсекс и баща му няма да се видят във Великобритания заради натоварения график на краля. Според медиите на Острова, Хари е изпратил покана за събитието на цялото кралско семейство, включително на Кейт Мидълтън и принц Уилям, с които не е говорил от години. Нито един от тях обаче не уважи предложението. 

В същия ден, в който Хари празнуваше десет години от игрите, крал Чарлз направи втората си публична проява след завръщането си към кралските ангажименти. Той организира първото за сезона градинско парти заедно с кралица Камила, само на няколко километра от Бъкингамския дворец. 

Кралят и кралицата отвориха вратите си за хиляди гости, спазвайки вековната традиция за смесване на обикновените граждани с кралското семейство. Сред по-висшите представители на фамилията бяха принцеса Ан, принц Едуард, херцогиня Софи и херцогът и херцогинята на Глостър. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари