IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ужасният“ нов портрет на Кейт Мидълтън потресе кралските фенове

23 май 2024 14 30

Почитателите на принцесата на Уелс заклеймиха произведението и художничката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика смесена реакция от кралските фенове след разкриването му в сряда. Противоречивото произведение, нарисувано от британско-замбийската художничка Хана Узор, беше представено на корицата на списание Tatler за  юлския му брой. като част от поредица от портрети на кралското семейство.

Изглежда Узор се е вдъхновила от тоалета на принцесата на Уелс на държавния банкет през ноември 2022 г. – първият по време на управлението на крал Чарлз.

На въпросното събитие 42-годишната Мидълтън носеше бяла, дълга до земята рокля с покрити с кристали рамене и обемни ръкави. Тя добави още повече блясък с тиарата Lover's Knot, обеците с перли и диаманти от Южно море на принцеса Даяна и перлената гривна на кралица Елизабет.

Майката на три деца завърши визията със син пояс и жълта игла, които бяха изобразени на портрета на Узор. Почитателите на кралското семейство обаче са възмутени от новия портрет на принцесата на Уелс, която в момента се бори с рак.

Според самата Узор тя е прегледала хиляди снимки на Кейт, за да улови приликата. Художничката казва: „Прекарах много време да я гледам, да гледам снимките ѝ, да гледам нейни видеоклипове, да я виждам със семейството ѝ, да я виждам на дипломатически посещения, да я виждам, когато гребе или посещава деца в хоспис“, казва Узор във видео публикувано в Instagram на Tatler. „За мен беше наистина интересно да разбера коя е тя“, добави художничката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatler (@tatlermagazine)

Въпреки че Узор се е постарала доста, някои фенове нарекоха изображението на принцесата на Уелс „смешно“. От самото издание описват картината като портрет на „сила, достойнство и смелост“, но много от последователите на списанието в Instagram използват съвсем различни прилагателни.

„Разочароващ портрет…“, написа един потребител, с което друг се съгласи, „Много лош портрет, който напълно не представя красотата и елегантността на принцесата на Уелс.“

„Какъв ужасен портрет за красива жена“, добави трети. Междувременно други нарекоха изображението „смешно“, питайки дали списанието се „шегува“.

„Това изобщо не прилича на Кейт. Отначало помислих, че е шега“, пише друг. „Това пародия ли е?“ – попита трети.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatler (@tatlermagazine)

Все пак имаше и хора, които защитиха работата на Хана Узор и подкрепяха портрета. Самата Мидълтън не е коментирала новия портрет, но имаше хора, които написаха: „Това е зашеметяващо. Тези коментари са диви. Уловената енергия е невероятна“, отбеляза шокиран последовател.

Толкова красиво“, коментира друг потребител.

Този портрет се появява само седмица след като друг художник, Джонатан Йео, беше критикуван за артистичното си представяне на крал Чарлз III.

Картината беше първият официален портрет на Чарлз като монарх и беше разкритикувана заради интензивния си червен фон и цялостния тон – който някои смятаха, че изглежда, че кралската особа е „в ада“.

По-късно обаче Йео защити работата си, като каза, че е използвал яркият цвят, за да „отвлече вниманието“ от вече ярката червена униформа на краля.

крал Чарлз

Крал Чарлз с нов портрет; Снимка; Getty Images

На своя уебсайт художникът също така обясни, че иска да постави „по-голям акцент върху улавянето на характера и същността“ на Чарлз по по-модерен начин.

„Яркият цвят на глазурите на фона отразява яркочервената туника на униформата, като не само резонира с кралското наследство, което се среща в много исторически портрети, но и инжектира динамичен, съвременен тласък в жанра със своя еднакво мощен оттенък / осигуряващ модерен контраст към по-традиционни изображения“, обясни художникът.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари