IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън се извини за отсъствието си от публичното пространство

11 юни 2024 12 30

Тя ще пропусне събитието Trooping the Colour заради продължаващото си раково лечение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън изрази съжаление и се извини за отсъствието си от важна репетиция за събитието Trooping the Colour, което се организира в чест на рождения ден на Чарлз. Принцесата на Уелс ще пропусне парада и всичко свързано с него заради продължаващото си раково лечение.

Ирландските гвардейци споделиха писмо от Мидълтън в публикация в Х (бившия Туитър) в събота, 8 юни. В него принцесата пише, че се гордее с целия полк преди излизането му за прегледа на полковника и изпращането към събитието Trooping of the Colour. „Оценявам усилията на всички, които тренираха тази година и посвещаваха много часове, за да се уверят, че техните униформи и упражнения са безупречни“, добави Кейт в писмото.

Тя продължи „Да бъда ваш полковник остава голяма чест за мен и много съжалявам, че не мога да приема поздрава на тазгодишния преглед. Моля, предайте моите извинения на целия полк, но се надявам, че ще мога да ви представлявам отново много скоро. Моля, изпратете моите най-добри пожелания за успех на всички участници“.

Принцесата на Уелс завърши писмото, като написа Quis Separabit и се подписа като „Полковник Катрин“. 

„Ирландската гвардия беше дълбоко развълнувана да получи писмо от нашия полковник, Нейно Кралско Височество, принцесата на Уелс тази сутрин. Продължаваме да желаем Нейно Кралско Височество да се възстанови и ѝ изпращаме нашите най-добри пожелания. Quis Separabit“, написаха ирландските гвардейци заедно с изображение на писмото.

Кейт Мидълтън,

Снимка: БГНЕС

Кейт е почетният полковник от ирландската гвардия, която води парада на тазгодишното тържество (само едно знаме може да бъде представено наведнъж, така че петте полка на пехотната гвардия – Гренадирски, Колдстрийм, Шотландски, Ирландски и Уелски – се сменят който носи честта ежегодно). Принцеса Кейт обикновено би приела поздрава на прегледа на полковника за ирландската гвардия – който се проведе на 8 юни, една седмица преди големия парад в Лондон – но дворецът обяви на 30 май, че тя няма да изпълни ангажимента си.

Генерал-лейтенант Джеймс Бъкнал, бивш командир на съюзническия Корпус за бързо реагиране, който е присъствал на всеки Trooping the Colour от 2009 г., когато е назначен за полковник, вместо това прие поздрава на събитието на 8 юни.

Миналата година принц Уилям беше този, който ръководи репетицията на Trooping the Colour, когато полкът на Уелската гвардия, на който той е почетен полковник, трябваше да носи знамето.

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

Принцеса Кейт поддържа нисък обществен профил, откакто обяви на 22 март, че има рак и е подложена на химиотерапия. Въпреки това наскоро тя беше забелязана със семейството си, както и да изпълнява поръчки сама. 41-годишният принц Уилям каза миналия месец, че съпругата му „се справя добре“, въпреки че източници от двореца казват, че не се очаква тя да се върне на работа, докато не получи пълното разрешение да го направи от нейния медицински екип.

Все още не е ясно дали принцеса Кейт ще се присъедини към членовете на кралското семейство на тържеството за рождения ден на краля на 15 юни. Тя присъства на основното събитие от кралския календар всяка година, откакто се омъжи за принц Уилям през 2011 г., с изключение на 2020 и 2021 г., когато събитието беше отменено поради пандемията от COVID-19.

Прегледът на полковника не е първият път, когато Кейт пропуска голямо събитие с Ирландската гвардия тази година. През март, преди да бъде разкрита диагнозата ѝ за рак и докато се възстановяваше от коремна операция, извършена през януари, тя не присъства на традиционния им парад за деня на свети Патрик. Въпреки отсъствието ѝ, ирландските гвардейци уважиха принцесата на Уелс по време на тържествата. Те аплодираха Кейт три пъти в края на техния парад.

Уилям и

Снимка: БГНЕС

Междувременно крал Чарлз трябва да присъства на Trooping the Colour на 15 юни с лека промяна от миналата година. Въпреки че 75-годишният монарх преди това се появи на кон в процесията, той ще се вози в конска карета заедно с кралица Камила.

Кралят наскоро възобнови по-пълен график от кралски задължения, включително публични излети, на фона на лечението му от рак, което беше разкрито през февруари.

Чарлз, коронация,

Снимка: БГНЕС

Въпреки че кралската особа се пошегува по време на посещение на 9 май в Кралското военно инженерно училище, че се радва, че е „излязъл от клетката си“, след като прекара няколко месеца, работейки основно зад кулисите, кралските излети бяха намалени, след като британският премиер Риши Сунак обяви на 22 май, че през юли ще се проведат общи избори. Бъкингамският дворец каза, че кралските особи ще отложат ангажименти, „които може да изглеждат като отвличане на вниманието или разсейване от предизборната кампания“. Въпреки това беше решено Trooping the Colour да продължи по график.

За още новини от света на лайфстайла и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари