IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добри новини – Кейт Мидълтън продължава да работи на фона на битката си с рака

21 май 2024 14 30

Принцесата на Уелс обаче все още не знае кога ще се завърне към публичните си задължения

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Вълнуващата работа на Кейт Мидълтън, свързана с множество благотворителни проекти, продължава на фона на лечението ѝ от рак. 

Инициативата на принцесата на Уелс да насърчи бизнесите да създават правилните условия за насърчаване на родителите и техните деца прави още една крачка напред. Бизнес работната група за ранна детска възраст на Кралската фондация публикува нов доклад, който излага аргументите за приоритизиране на ранното детство и първите действия, които трябва да бъдат предприети в резултат на работата.

42-годишната Кейт Мидълтън стои далеч от публичното пространство, след като обяви през март месец, че е започнала лечение на рак. Тя публикува видео в социалните мрежи, в което разказа малко повече за състоянието си и помоли феновете за пространство и спокойствие за семейството ѝ. Принцесата не разкри какъв точно рак ѝ е открит, но заяви, че е получила диагнозата след направената ѝ коремна операция в средата на януари тази година.

Въпреки новия доклад, свързан с работата на Мидълтън, нейни близки съобщават, че това не е знак, че тя ще се завърне към работата си. Възстановяването ѝ върви по план, но не се очаква да я видим в публичното пространство още дълго време, докато лекарите не ѝ кажат, че всичко е наред. Все пак Кейт е запозната с всяка една дейност на своите екипи и инициативи, като получава доклади и рапорти всеки ден.

Изпълнителният директор на Кралският фондационен център за ранно детство, Кристиан Гай, докладва лично пред принцесата и ѝ разказва за всяка една стъпка на нейните подчинени. В навечерието на публикуването на „Приоритизиране на ранното детско развитие за по-щастливо, по-здраво общество“ той каза „Това е друг решаващ момент от работата на Нейно кралско височество в областта на ранното детско развитие... нейното въздействие и работата за нейния Център за ранно детско развитие продължава, докато тя се възстановява“.

„Във вторник, 21 май, някои от най-значимите бизнеси във Великобритания ще обединят силите си, за да отправят голям призив за насочване на вниманието към първите години от живота на едно дете. Те ще призоват своите колеги и бизнес лидери в цялата страна да застанат заедно с Центъра за ранно детско развитие и принцесата, за да помогнем за трансформирането на начина, по който страната ни подкрепя жизненоважните ранни години“, добави Гай.

Принцеса Кейт стартира своя нов бизнес проект миналия март. 

Нейният говорител заяви по това време, че работата ѝ по проектите никога не е спирала и това важи с пълна сила за Центъра за ранно детско развитие. Допълва се, че инициативата е постигнала голям напредък под ръководството на Гай през последните месеци. „Въпреки това, ранното детско развитие е голям приоритет за принцесата и затова тя постоянно получава актуална информация за развитието на работата и работната група, като чете и анализира докладите“, казва още нейният представител.

При представяне на доклада Гай каза „Знам, че тя е изключително благодарна на членовете на работната група, които постигнаха такъв фантастичен напредък през изминалата година. Тя се чувства страхотно заради трансформиращото въздействие от правилните ни действия както за сегашното поколение, така и за много други след него. Знам, че тя има желание да насърчи всички фирми, независимо от техния размер или цел, да се присъединят към нас в това пътуване и очаква с нетърпение да види инерцията да расте през следващите месеци“.

Принцесата на Уелс често е говорила за това как ранното детство може да бъде в основата на едно по-щастливо, по-здравословно и по-възпитателно общество – и това включва по-силно, добре оборудвано работно място. Миналата година тя стартира Business Taskforce, „за да създаде ключов мост“, както се изразява нейният говорител, между научната общност и бизнеса, насърчавайки големите и малките предприятия да помогнат за промяна на отношението към ранното детско развитие.

Това е част от нейната текуща, по-широка кампания Shaping Us, която има за цел да образова хората за важността на първите пет години от живота на детето.

Гай добавя „Тя е развълнувана от това. Shaping Us беше за повишаване на осведомеността, но това, което е толкова важно за нея, е действието. Така че да има осем от най-значимите бизнеси във Великобритания в своя ъгъл, за да представят случая пред своите колеги бизнес лидери, е вълнуващо за нея и бъдещ приоритет за Центъра“.

Първоначално в работната група има осем компании, но Кейт би искала други фирми да се присъединят към движението.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари