IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес Брус Уилис завъртя 60 години

19 март 2015 16 01

Екшън героят е наполовина германец и е горд баща на пет дъщери

Брус и съпругата му Ема; Снимка: Getty Images

Брус и съпругата му Ема; Снимка: Getty Images

Днес, на 19 март, холивудският ветеран Брус Уилис навърши 60 години. Брус е роден през 1955 г. в Западна Германия. Баща му е американски военен, а майка му е германка. Когато е на около две години, семейството му се мести в САЩ.

Като младеж той заеква, но въпреки това решава да преследва мечтата си да стане актьор и преодолява своя дефект.

Брус се записва в колеж, но се отказва още след първата година, за да се премести в Ню Йорк. Там той започва да се изявява на сцената на Бродуей.

След няколко години, в началото на 80-те, той се мести в Лос Анджелис и скоро прави големия си пробив в Холивуд с ролята си на забавния частен детектив Дейвид Адисън в сериала „Съдружници по Неволя“ (където партнира на Сибили Шепърд). Тази роля му носи награди „Еми“ и „Златен глобус“.

През 90-те Брус се превръща в екшън герой благодарение на култовата трилогия „Умирай трудно“.

Едни от най-добрите му роли обаче си остават в хита на Куентин Тарантино „Криминале“ и в драмата на М. Найт Шаямалан „Шесто чувство“.

Дълги години Брус беше женен за Деми Мур и двамата бяха една от най-обичаните двойки в Холивуд. Те сключват брак през 1987 г. след тримесечна връзка, а по-късно им се раждат три дъщери – Румър, Скаут и Талула.

За ужас на феновете им, двойката се разделя през 1998 г. и официално се развежда през октомври 2000 г.

През 2008 г. Брус започва да излиза с красивия британски модел Ема Хеминг (тя е с 24 години по-млада от него), а на следващата година двамата сключват брак.

През 2012 г. Ема и Брус приветстваха своята първа обща дъщеря – Мейбъл Рей, а миналата година се сдобиха с втората си дъщеря – Евелин Пен, която е пета за Уилис.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Iva-BG ( преди 9 години )
... ( преди 9 години )
tova si e negovia jivot , Ne poznavam 4oveka , 4estito
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар