Пореден скандал около Харви Уайнстийн предизвика признанието на италианската манекенка Амбра Батилана Гутиерес, която твърди, че той ѝ е заплатил 1 милион долара за да купи мълчанието ѝ, след като ѝ е посегнал сексуално, съобщава New Yorker.

Всичко започнало на 27 март 2015 г. Уайнстийн се срещнал с манекенката в офиса си в Манхатън, където именно се стигнало до сексуалното му посегателство.

Италианката подала жалба в полицията. Органите на реда решили с помощта на модела да получат нужните доказателства, като провокирали продуцента към откровения в телефонен разговор.

Още по темата

По време на беседата Уайнстийн предложил на Гутиерес да го посети в хотелската му стая, а след това се извинил за недостойното си поведение в офиса. Окръжният прокурор тогава се отказал да повдигне обвинения срещу продуцента, тъй като счел телефонния разговор за недостатъчна улика.

След това холивудският продуцент убедил потърпевшата да подпише споразумение за неразгласяване на фактите относно посегателството, като ѝ изплатил 1 милион долара.

„Аз дори не разбрах какво правех с тези бумаги. Говорех лошо английски и ми беше крайно трудно да осмисля всички специални термини в споразумението“, спомня си италианската манекенка.

Тя видяла как продуцентът се е разтреперил и разбрала колко важен е този документ за него.

„Но тогава трябваше да помагам на брат си и на майка ми, не исках да разруша кариерата си и подписах!“, доверява Гутиерес. Едва по-късно тя осъзнала, че е постъпила неправилно.