Кралица Елизабет Втора обожава песните на легендарната шведска група АББА. Това пишат британските медии след като преди дни гвардейците пред Бъкингамския дворец изпълниха малко по-нетрадиционна смяна на караула.

„Може ли да познаете тази мелодия?“, питат администраторите на официалния профил на кралското семейство в Туитър. Там бе качено видео от този петък, на което гвардейците маршируват под звуците на хита на АББА – „Dancing queen“/„Танцуващата кралица“, изпълнен от оркестъра на Кралския логистичен корпус на армията.

„Чувал съм, че тази песен е една от любимите на кралицата. Надявам се това наистина да е вярно“, споделя турист пред списание „Hello“. Според радио BBC и известният диджей Крис Еванс, Елизабет Втора наистина обожава песента на популярната от 70-те поп група и обича да я слуша на вечеря в замъка Уиндзор.

Още по темата

„Нашата кралица: 90 години музика“ се казва документалният филм на BBC, който разказва за музикалните предпочитания на бабата на Уилям и Хари и представя десетте ѝ любими песни. В него нейната братовчедка – лейди Елизабет Ансън, обяснява, че когато били насаме, двете често си припявали различни парчета.