IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Родени като мъже, осъзнати като жени... Историята на братя Уашовски!

8 октомври 2018 06 50

Още ги гледат като демони и злодеи

Снимки: Reuters и Twitter

Снимки: Reuters и Twitter

Те се раждат мъже, но се осъзнават като жени и цял живот се опитват по един или друг начин да се впишат сред „нормалните“. Някои от тях са го направили, и то толкова успешно, че са успели да влязат в шоубизнеса и въпреки другостта си или точно заради нея да станат звезди.

Сред най-известните трансформации на пола са тези на Брус Дженър, станал Кейтлин, Дана Интернешънъл, първия трансполов модел от бивша Югославия – Андрей, който се прочу като Андреа Пежич...

Случаят, който също може да се смята за прецедент е този с Братя Уашовски – Лари и Анди, или по-правилното вероятно е вече да бъдат определяни като сестри Уашовски. Те са известни с факта, че са спуснали завесата на личния си живот.

Двамата дори не са завършили колеж – напускат образованието си, за да станат бояджии в Чикаго, а в шоубизнеса влизат първо като автори на комикси. Безспорно хитът им в тяхната визитка е като режисьори на „Матрицата“ и „В като Вендета“.

През 2012 г. по-големият брат Лари се появи с червени расти и обяви с щастлива усмивка, че се е подложил на операция за смяна на пола и вече се казва Лана. В актьорските кръгове и преди се знаеше, че Лари е мазохист и травестит, че предпочита да носи женски дрехи и да си прави маникюр. И се появяваше така все по-често. През 2003 г. той официално стъпи на червения килим в Кан под ръка не с жена си Теа Блум, а с новата си любовница – тогава 35-годишната Карин Уинслоу, известна с прозвището Илза – собственичка на садо-мазо клуб, припомня сп. Story.

Специалистите са разделени в мненията си – според някои хора като Лари са „жени, заключени в мъжки тела“, други пък говорят за „автогинефили“ – мъже, които се възбуждат от себе си, представяйки си собственото си тяло като женско. Последва шумен развод – Теа напусна Лари, а той сключи брак с Карин през 2009 г. Вече щастлива с новата си самоличност, Лана разкри, че в младостта си като мъж е имало моменти, в които е мислила за самоубийство заради чувството за объркана самоличност.

През 2016 г. и Анди призна публично, че сменил пола си и вече се назовава Лили. Притиснат от таблоид, той пусна снимка с новата си външност и написа: „Когато човек живее като транссексуален, е трудно да се крие. Исках преди истината да излезе наяве, да си избистря нещата и да се почувствам достатъчно спокойна, но явно нямам право на това…“.

За разлика от Лари, Анди е получил пълна подкрепа от съпругата си Алисия Блейсингейм, с която са женени от 1991 г., от приятелите и от семейството си, които вече са преминали през всичко това покрай промяната на брат му. „Никой от близките ми няма проблем с това“, казва тя.
В изявлението си Лили засегна и отношението на обществото към трансполовите: „Да, има някакъв напредък, но на нас продължават да гледат като на демони и злодеи“.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари