IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Традициите, които следват бременните в британското кралско семейство

27 октомври 2018 08 00

Меган няма да знае пола на бебето до последно

Източник: Reuters

Източник: Reuters

След като се появи с по-широко палто на сватбата на принцеса Южени, Меган Маркъл затвърди слуховете, че е бременна. Два дни по-късно от двореца в Кенсингтън потвърдиха, че тя и принц Хари очакват първото си дете през пролетта на 2019 г.

Херцогът и херцогинята на Съсекс спазват строгия кралски протокол още преди да сключат брак през май тази година. С идването на новината, че ще стават родители, те ще трябва да спазват още куп ограничения, свързани с бъдещия седми наследник на трона.

По традиция жените в кралския двор съобщават за бременността си около 12-ата седмица. Дотогава по принцип лекарите смятат, че има по-голям риск за бебето и всъщност същинската женска консултация започва след това. Подобно на Кейт, Меган също използва някои трикове, за да прикрие наедрялото си коремче. Разбира се, за това й помагаха куп стилисти, които се грижат за нейния гардероб.

Когато са в по-напреднала бременност, британките правят така наречения „Baby Shower“ или нещо като парти в чест на бъдещото си дете, което прилича на българската погача. На нея те събират най-близките си приятелки, които носят подаръци и се черпят за здраве. Меган няма да може да направи такова събиране, нито да приеме какъвто и да е дар за бебето по време на бременността.

Хиляди бременни по света тръпнат да мине четвъртият месец от бременността, за да научат пола на бебето. По този повод също се правят празненства, на които бъдещите родители обявяват по най-различни начини дали ще имат момче или момиче. Уви, Меган и Хари няма как да последват примера им, защото те до последно няма да знаят пола. Според източници, близки до британския кралски двор, Уилям и Кейт са научили пола на третото си дете едва след като пристигнали в болницата непосредствено преди раждането.

Все пак, ако Меган и Хари се интересуват с какъв наследник ще се сдобият, те могат да нарушат протокола и да поискат да видят снимки от феталната морфология. След като го научат обаче, той не бива да се съобщава на широката общественост.

В момента Меган и Хари са на официална визита в Австралия. След това ще бъдат в Тонга и Фиджи, но после херцогинята постепенно ще намали светските си изяви, особено пътуванията в чужбина.

Покойната принцеса Даяна е родила Уилям и Хари в болницата „Света Мери“ в Лондон. Кейт Мидълтън направи същото, очаква се и Меган да избере същата болница, защото нейният персонал вече има опит с обслужването на кралски особи и техния специфичен протокол. В тази връзка, до херцогинята ще има специална акушерка (Кейт е имала цели 3) и по-голям екип от специалисти, които да я обгрижват по време на раждането. Те нямат право да изнасят информация за нейната бременност, както и за бъдещото ѝ дете.

Най-вероятно принц Хари ще получи отпуск по бащинство, а Меган ще излезе в майчинство малко преди да роди.

Според протокола, кралица Елизабет Втора трябва да е първият човек от семейството, който да научи за раждането на новия член. След като това стане, за около 10 минути ще бъдат изстреляни няколко салюта, след което пред Бъкингамския дворец ще бъде поставено официално съобщение за благата вест и всеки ще може да го види.

Бъдещият наследник на Меган и Хари трябва да бъде регистриран до 42 дни след раждането. Той ще бъде видян от британците и целия свят едва на неговото кръщене.

Според информация на „The Guardian“, бабата на принц Хари следва препоръките на Световната здравна организация и насърчава кърменето.

Принц Хари без Меган: На среща с аборигени в Австралия

Вълнуващо начало на визитата, но бременната Маркъл намали ангажиментите

Официално е: Меган Маркъл е бременна!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари