IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борба за музикални права: Тейлър Суифт vs Скутър Браун

1 юли 2019 09 30

Певицата обвини мениджъра в тормоз, а много от звездите също се включиха в дискусията

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През последните дни се разяри война между мениджъра Скутър Браун и певицата Тейлър Суифт. Браун работи с множество звезди, сред които Джъстин Бийбър, Кание Уест и Деми Ловато. 

Вчера, Суифт публикува дълго съобщение, в което обвинява мениджъра в тормоз, след като се разбра, че неговата компания ще притежава повечето от бившето творчество на Тейлър. Браун сключи сделка с компанията Big Machine Label Group, която беше първото звукозаписно студио, с което работеше певицата. Тя се отдели от него миналата година, но повечето от творчеството й остава собственост на миналите й партньори. 

Сега, благодарение на сделката, която е на стойност 300 млн. долара, Скутър Браун е притежател на всичко, което Тейлър е издала преди да се раздели с лейбъла. 

Скутър Браун. Снимка: Reuters

"В продължение на години молех за възможността да притежавам правата върху албумите си. Вместо това ми беше предложена сделка, в която трябва да се върна в Big Machine Label Group и да си "зааслужа" творчеството. За всеки нов албум щях да печеля правата върху един от старите", пише Тейлър в изповедта си. Според нейните думи, тя научила за сделката в неделя, когато е била обявена в социалните мрежи. 

Певицата обвинява мениджъра, че я е тормозил в продължение на година, когато тя е имала нужда от подкрепа. По нейни думи, миналата година, когато беше враждата между Тейлър и Кание Уест, Скутър е бил един от водещите в спора. "Сега Скутър ми взема и цялото творчество, което не ми беше предложено да закупя. В крайна сметка, наследството ми ще е в ръцете на човек, който се опита да ме съсипе", продължава певицата.

Снимка: Reuters

В обвиненията за несправедливост влиза и бившият собственик на компанията Скот Борчета. "Когато оставих албумите си в ръцете на Скот, се примирих, че все някога ще ги продаде, но никога не съм си мислела, че ще бъде на Скутър". 

Новината бързо се разнесе из социалните мрежи и много звезди се включиха в дискусията. Холзи, Кара Делевин и дори майката на Селена Гомес изразиха своите мнения в защита на певицата. От другата страна пък застанаха клиентите на Скутър - Джъстин Бийбър и Деми Ловато.

"Тейлър Суифт има огромна заслуга за това, че в момента пиша сама песните си. Тя заслужава да притежава всичко, което е създала", пише Холзи. Джъстин Бийбър опита по дипломатичен начин да приключи спора като покани Тейлър на среща, в която да обсъдят всичко, което тормози певицата. Той публикува снимка, на която е заедно с Тейлър и написа, че двамата не са се виждали отдавна и може би това е попречило на комуникацията им, но той не приема всичко, което казва певицата. 

 

 

Кара Делевин веднага се включи като обвини Бийбър, че не защитава правата на жените. Тя добави, че певецът като женен мъж трябва да знае, че трябва да подкрепя по-нежния пол, а не да ги срива. "Всички трябва да сме в един отбор. Край", завърши моделката. 

Снимка: Инстаграм

Деми Ловато публикува стори в Инстаграм, в което защивата Браун и заявява, че той не е лош човек. "Нападайте ме, колкото искате, но не се занимавайте с екипа ми", продължи певицата. Ловато обаче не споменава името на Тейлър в нито един от постовете си. 

Ариана Гранде, която също е част от екипа на Скутър, засега не е изразила публично мнението си, но пък изтри поста си, в който поздравява мениджъра за новата му сделка.

Остава да се види и реакцията на самия Скутър Браун, но със сигурност това няма да е краят на тази история. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Butterfly ( преди 4 години )
Скутър е жалко *** което докарва клиентите си до депресия!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Butterfly ( преди 4 години )
Да подкрепим Тейлър!!! #WeStandWithTaylor
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар