IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлс и Даяна: Сватбата на века беше преди 38 години

30 юли 2019 14 40

За съжаление, не всичко е било наред в семейството

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В момента светът е вперил поглед в младото поколение на кралското семейство. Принц Хари и принц Уилям вече имат свои семейства, радват се на децата си и са се заели с благотворителни организации, посещения на страни от третия свят и се опитват да бъдат перфектните наследници на трона.

Уилям вече е баща на три деца, а Хари се ожени преди повече от година за актрисата Меган Маркъл. Двамата вече имат син и вече даже мислят за дом в Лос Анджелис. Връзките между двете семейства са подложени на слухове за разрив в отношенията, но от кралското семейство отричат всичко. Като потвърждение че няма драма между четиримата, Кейт Мидълтън и Меган бяха забелязани заедно на финала на тенис турнира Уимбълдън тази година.

И двете съпруги се опитват да подражават на майката на съпрузите си. Принцеса Даяна беше обичана от цялото общество заради своите благотворителни дейности, държанието си към хората и това, че въобще не се държеше като кралска особа.

Снимка: Reuters

Преди 38 години тя се жени за принц Чарлз и става официално част от семейството на кралица Елизабет. По това време, церемонията е наречена „сватбата на века“, а гостите наброяват 3500.

Тогава Даяна е едва на 20 години, а принц Чарлз е с 12 години по-възрастен от нея. Възрастта е една от причините Чарлз да е подтикнат да се ожени, а Даяна е била една от най-подходящите жени за него. Двойката има 27 сватбени торти, а официалната е била копирана, в случай, че първата се развали по някакъв начин.

Интересното е, че сватбената рокля на Даяна е трябвало да бъде преправяна, тъй като принцесата е загубила много тегло след първата проба. Години след това, тя признава за борбата си с булимията и обвинява съпруга си за нея.

Снимка: Reuters

„Той сложи ръката си на талията ми и каза, че съм пълна. Това отключи нещо в мен, както и нещата с Камила“, споделя Даяна в книгата на Андрю Мортън „Даяна: Истинската ѝ история с нейни думи“.

Булката е имала два сватбени букета заради кралицата. След като Елизабет губи цветята на собствената си сватба, тя започва традицията всяка следваща жена да носи два букета, за да предотврати такива рискове.

„Първият трябваше да бъде доставен в 8 часа в двореца. Бяхме ескортирани с полиция. След това се върнахме и взехме втория“, споделя цветарят Дейвид Лонгман.

Снимка: Reuters

Явно никой не е застрахован от сватбена треска. Принцесата на Уелс е била толкова притеснена да се омъжи пред толкова много гости, че обърква името на съпруга си по време на обетите. Тя се обръща към него като Филип Чарлз, а не обратното, както е правилно.

По време на сватбата, Чарлз и Даяна започват нова традиция без да искат. Както си е по традиция, след обетите следва и целувка между двамата съпрузи. Да, обаче при принцесата на Уелс и принца не се случва точно така.

Те забравят да завършат церемонията с интимен акт, а след това го правят на балкона на Бъкингамския дворец пред всички. Така се започва нова традиция, която се спазва от всички бъдещи кралски семейства.

Снимка: Reuters

Друго нещо, което Даяна нарушава е историята с годежния пръстен. Той не е направен по поръчка, а принцесата си го избира от каталог. В него има 14 диаманта, които ограждат 12-каратов сапфир. Пръстенът след това се озовава на ръката на Кейт Мидълтън.

Снимка: Reuters

За съжаление, „сватбата на века“ не слага началото на спокоен семеен живот. Още в началото се прокрадват слухове, че между двамата съпрузи нещата не вървят и те дори не спят в една стая. Някои хроникьори дори твърдят, че всичко това е просто за пред хората, а принц Чарлз има връзка с Камила много преди да се разведе с Даяна.

Снимка: Reuters

На 28 август 1996 година, принц Чарлз и принцесата на Уелс слагат край на брака си. Година по-късно Даяна загива в катастрофа заедно с приятеля си Доди Ал-Файед. И до днес се смята, че кралското семейство има пръст в инцидента, но нищо не е доказано.

През 2005-а Чарлз се жени за Камила Паркър и „сватбата на века“ остава просто дата в историята.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари