IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стинг: Светът гори!

3 септември 2019 12 00

Певецът с критики към бразилското правителство

Reuters

"Няма време за свирене. Светът гори“. Това се казва в официално изявление на Стинг по повод огромния пожар в Амазония. Певецът и носител на 17 награди "Грами" разкритикува остро политиката на бразилското правителство, заради която продължава масовата сеч в екваториалната гора. 

"Назоваването на Амазония “белите дробове на Земята” може анатомично да не е съвсем вярно, но тя все пак е жизнено важна и незаменима връзка във веригата на благосъстоянието на нашата планета във все по-тясната линия на климатични вектори, където човешкият живот може да оцелее. Просто не можем да си позволим да я оставим да гори!", пише певецът. 

По думите на звездата, никой от нас не може да остане безразличен към случващото се в Амазония: "Амазония гори с безпрецедентни темпове – с 80% по-големи мащаби спрямо миналата година и с 39% повече обезлесяване – и светът някак изведнъж започна да обръща внимание на това". 

Според Стинг, "популистките лидери, заради позоваването си на националистическите твърдения, че климатичните промени са измама, са в пъти по-виновни за събитията, отколкото ако просто стояха на страна и не предприемаха нищо". 

Изпълнителят настоява бразилското правителство спешно да промени законодателството си и да спре експлоатацията на Амазония, която той определя като най-важната жива лаборатория на планетата, където безброй видове са застрашени от изчезване.

По-рано други известни личности обърнаха внимание на климатичните проблеми и пожара в Амазония. Това са Мадона, Леонардо Ди Каприо, Новак Джокович и други. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари