IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган и Хари на кралско пътуване, Арчи напусна Острова за първи път

24 септември 2019 09 30

Семейството е на посещение в Африка

Снимка: Reuters

В понеделник започна 10-дневното пътуване из Африка на Меган Маркъл и принц Хари. Кралската двойка беше придружавана от сина си Арчи, което бележи и неговото първо пътешествие извън границите на Великобритания.

Дукесите на Съсекс пристигнали на летището в Кейптаун с пътнически самолет на британските авиолинии. Първата им спирка след африканската столица беше градчето Нианга, където Меган и Хари бяха посрещнати от тълпа от местни жители и ученици.

Африка

Снимка: Reuters

Кралското семейство не се притесниха от многото хора и опитаха да обърнат внимание на всеки, който бе дошъл да ги види. Папараци успяха да уловят двойката как танцува с изпълнители, които бяха облечени в традиционни костюми, а усмивките не слизаха от лицата им.

Меган беше облечена с черно-бяла рокля и обувки в същата гама. На ръката си носеше гривна, на която пишеше „справедливост“. Тя изнесе реч пред насъбралата се публика относно проблема с насилието над жени.

Африка

Снимка: Reuters

„Искам да знаете, че аз и съпругът ми следим много внимателно всичко, което се случва тук. Правим най-доброто, което можем от разстояние. Но сега сме тук с вас и нямаме търпение да видим с очите си как се справяте с проблема“, каза Меган.

Тя допълни, че правата на момичетата и жените е тема, която е близка до сърцето ѝ и това е кауза, за която тя е лобирала през по-голямата част от живота си. „Знам, че когато жените имат права, цялата общност върви напред“.

Африка

Снимка: Reuters

Меган завърши посланието си с думите, че тя е в Африка като майка, жена, съпруга и като чернокожа жена и като сестра на цялото население. „Тук съм с вас и съм тук заради вас“.

Принц Хари също не остана по-назад в своите послания. Той посети проект, който предлага уроци по самозащита на млади момичета и жени. Херцогът на Съсекс сподели, че е време да се преосмисли значението на думата „мъжественост“.

Африка

Снимка: Reuters

„Никой мъж не е роден, за да причинява болка на жена. Това поведение се учи и ние трябва да спрем този кръговрат“. Той добави, че с Меган са в Африка, защото искат да изслушат всеки един и да чуят проблемите, които тревожат общността.

Освен милите си думи и огромните си усмивки, Меган и Хари са взели със себе си и част от играчките на сина им Арчи. Те ще бъдат дарени на бебета и деца в нужда, когато семейството посети част от Южна Африка.

Африка

Снимка: Reuters

След Кейптаун, принц Хари заминава за Ботсвана, Ангола и Малави, докато Меган и Арчи ще останат в Южна Африка. Те ще се съберат отново с херцога в Йоханесбург.

Африка

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари