IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на естествената кожа в гардероба на Елизабет II

7 ноември 2019 08 40

С какво ще я заменят стилистите й

Reuters

Кралица Елизабет Втора вече няма да носи дрехи от естествена кожа или поне ще спре да си купува нови, изработени от този материал. Това става ясно от книгата на нейната лична стилистка – Анджела Кели.

„Ако Нейно величество има задължения в изключително студено време, вече ще използваме изкуствена кожа, за да сме сигурни, че няма да ѝ е студено“, обяснява тя по повод решението.

Според информация на Harper's Bazaar, това твърдение не означава, че бабата на Уилям и Хари никога повече няма да носи естествени кожи по себе си. Източник, близък до Бъкингамския дворец съобщава, че кралицата няма да си купува нови такива и ще рециклира старите, за да може да ги използва в гардероба си.

Решението бе приветствано от клона на PETA във Великобритания, както и други природозащитници.

„Радваме се, че Нейно величество официално се отказа от естествената кожа“. Това заяви Клер Бас, директор на „Humane society international“. По думите му, това е ясен знак, че естествената кожа вече не е на мода в кралския двор.

Време е кралицата да направи следващата стъпка и да помисли за шапките на гвардейците си, които са от мечешка кожа, коментираха от PETA по повод новината.

6 неща, които Елизабет II никога не е правила

Отглеждането на животни заради тяхната кожа бе забранено във Великобритания още през 2000 г. Въпреки това, в страната продължават да се внасят стоки, направени от животни като лисици, зайци и други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари