IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралските моменти на това десетилетие

26 декември 2019 18 00

Какво се случи в най-известното семейство за последните 10 години

Снимка: Reuters

Краят на 2019 година бележи и края на това десетилетие. 10 години, в които се случиха толкова много значими неща, че трудно ще можем да ги опишем с две думи. Едни от най-големите промени се случиха в кралското семейство на Великобритания. Там се отпразнуваха две сватби, четири раждания на деца и един 90-годишен юбилей.

Вижте кои са най-значимите събития случили се в кралското семейство за последното десетилетие.

2010 година: Годежът на Уилям и Кейт

Уилям и Кейт

Снимка: Reuters

След близо 8-годишна връзка, която претърпява една краткотрайна раздяла, от кралското семейство обявиха, че принц Уилям е намерил своята принцеса в лицето на Кейт Мидълтън. Най-големият син на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, поиска ръката на Кейт по време на 10-дневното им пътуване до Африка през октомври 2010 година.

„Бях много шокирана, когато ме попита“, казва Кейт в телевизионно интервю след като годежът е обявен публично през ноември същата година.

2011 година: Сватбата на Уилям и Кейт

Уилям и Кейт

Снимка: Reuters

29-и април беше датата, на която кралската сватба се състоя в Уестминстърското абатство. Кейт впечатли с невероятна бродирана рокля на дизайнерката Сара Бъртън и тиара на Cartier. Според гостите, херцогинята на Кеймбридж е била леко нервна, но това по нищо не си личеше за публиката пред телевизорите.

Церемонията е наблюдавана от десетки милиони зрители по целия свят и близо 72 млн. са я гледали в YouTube.

2012 година: Кралица Елизабет II и Джеймс Бонд откриват Олимпийските игри

Нейно величество откри Олимпийските игри в Лондон през 2012 година по най-изненадващия начин. Тя се появи рамо до рамо със звездата от „Джеймс Бонд“ Даниел Крейг. Двамата се разходиха в Бъкингамския дворец и, разбира се, до тях бяха коргитата на кралица Елизабет II.

„Добър вечер, г-н Бонд“, казва Нейно Величество, когато Крейг влиза в стаята й. След това двамата излитат с хеликоптер, от който кралицата приветства всички свои жители, които наблюдават действието. След това Елизабет II се появява на официалната церемония по откриването на Олимпийските игри.

Това е единствената екранна роля на кралица Елизабет II. Засега!

2013, 2015 и 2018 година: Раждат се принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи

Първото кралско бебе за това десетилетие се роди през 2013 година, когато на 22 юли принц Уилям и Кейт Мидълтън посрещнаха сина си принц Джордж. Херцогинята на Кеймбридж роди в болница „St. Mary“ в Лондон.

Уилям и Кейт

Снимка: Reuters

Две години по-късно се появява и принцеса Шарлот, а през 2018 година семейството на Уилям и Кейт се увеличава с още един член – принц Луи. Сега всички се чудят дали двойката мисли и за четвърто дете, като слуховете около нова бременност на Кейт постоянно обикалят медийното пространство.

2016 година: Кралица Елизабет II стана на 90 години

На 21 април 2016 година кралица Елизабет II отпразнува своя 90-и рожден ден. Тя е най-дълго управлявалата жена държавен глава в света. След смъртта на Абдула бин Абдул Азис през 2015 година, Нейно величество се превръща и в най-стария настоящ монарх в света.

Кралицата

Снимка: Reuters

На 6 февруари 2017 година Елизабет II става първият британски монарх, отбелязал 65 години на престола. Няколко месеца по-късно – на 20 ноември, става и първият британски монарх с платинена годишнина от сватбата. Говори се, че кралицата може да абдикира от трона съвсем скоро, но засега няма официална информация от двореца по този въпрос.

2017 година: Годежът на принц Хари и Меган Маркъл

Три години преди края на десетилетието, принц Хари разби сърцата на хиляди момичета по света като обяви своя годеж за актрисата Меган Маркъл. С това си действие, по-малкият брат на принц Уилям направи няколко промени в кралските традиции.

Той се сгоди за жена, която преди това е била омъжена и не е с кралско потекло. Също така, според протокола, докато не станеш част от кралското семейство, нямаш право да присъстваш на техните празнични вечери. Според източници обаче, именно Хари е помолил кралица Елизабет II да покани Меган в двореца за Коледа.

Меган и Хари

Снимка: Reuters

„Невероятна изненада. Беше толкова мило, естествено и романтично“, казва Маркъл пред ITV на 27 ноември. Принц Хари е задал важния въпрос в двореца Кенсингтън, когато двойката е приготвяла вечерята си.

2018 година: Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

На 19 май 2018 година всички погледи отново бяха вперени във Великобритания. Принц Хари и Меган Маркъл официално станаха херцог и херцогиня на Съсекс. Милиони посрещнаха новата семейна двойка пред портите на Уиндзор.

Меган и Хари

Снимка: Reuters

Меган беше облечена в рокля на модния гигант Givenchy, която беше допълнена с тиара, която ѝ е дадена лично от кралица Елизабет II. Тиарата принадлежи на кралица Мери, която е била омъжена за дядото на Нейно Величество крал Джордж V.

2019 година: Раждането на принц Арчи

На 6 май Меган Маркъл и принц Хари посрещнаха първото си дете – Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. Двамата споделиха, че това е огромна радост за тях и показаха сина си два дни по-късно пред целия свят.

Меган и Хари

Снимка: Reuters

Те позираха в замъка Уиндзор за първи снимки като тричленно семейство. „Невероятно е. В момента имам двамата най-добри мъже на света до себе си“, каза Маркъл по време на представянето на Арчи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари