IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никол Кидман, Пинк и още много звезди в помощ на Австралия

6 януари 2020 14 40

Страната се бори със смъртоносни пожари повече от месец

Снимка: Reuters

Австралия се намира в най-трудния си период от десетилетия насам. В момента страната се бори с огромни пожари, които взимат жертви, изпепеляват домове и принуждават хиляди хора да напуснат родните си места. Според официалните източници, близо 6 млн. хектара гориста местност е изгоряла, а около 480 млн. животни са загинали.

Трагедията докосна много хора, в това число и известните личности. Никол Кидман, Пинк, Елън Дедженеръс и още много други се включиха в даренията към Австралия, за да подкрепят пожарникарите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Освен това, звездите приканват и своите фенове да последват примера им.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от P!NK (@pink) на

Изпълнителката Пинк публикува в социалните мрежи списък с организации, на които всеки може да дари. Тя обеща да изпрати 500 хиляди долара към Австралия, за да може страната да се справи по-бързо с трагедията. 

„Съкрушена съм от това, което се случва в Австралия. Мислите ми са с всички, които се намират там в момента“, пише изпълнителката в социалните мрежи. 

Примерът ѝ последва и Никол Кидман, която е родом от Австралия. Тя също обеща да дари 500 хиляди долара и написа, че „мислите ни и молитвите ни отиват към всички в Австралия, които са засегнати от пожарите“.

Хю Джакмън, който също е австралиец, не споменава своето дарение, но публикува снимка, с която приканва своите фенове да се включат в помощите. Елън Дедженеръс също не оповестява колко точно е отделила за Австралия, но подкани последователите си да я последват в даренията. „Почти е невъзможно да се разбере колко точно голяма е огнената катастрофа в Австралия. Ето три организации, на които аз вече дарих средства. Надявам се и вие да ме последвате“, пише телевизионната водеща под серия от снимки, на които се вижда какво са причинили пожарите досега.

Австралия беше и една от централните теми на наградите „Златен глобус“, които бяха връчени вчера. Някои от звездите на червения килим не забравиха да подтикнат хората да помогнат. 

Ръсел Кроу, който спечели наградата за най-добър актьор за минисериал или телевизионен филм, не успя да присъства на церемонията именно защото трябваше да защити дома си от пожарите. Въпреки това, той изпрати видео, на което се вижда каква е ситуацията в Австралия в момента. Под него Кроу благодари за наградата си и на всички, с които е работил.

Дженифър Анистън пък прочете благодарствената му реч на сцената. „Не забравяйте, че трагедията в Австралия се случва заради промените в климата. Трябва да се вслушаме в науката, да се насочим към възобновяема енергия и да уважаваме планетата ни, защото тя е е едно невероятно място“, казва Кроу в писмото си.

Победителката Фийби Уолър-Бридж пък е обещала, че ще даде на търг костюма си от вечерта и всички средства ще отидат към Австралия. Актрисата от Fleebag се появи с невероятен тоалет от Ралф Лорън.

Metallica дари част от приходите си за болница

Хоакин Финикс, който взе наградата за най-добър актьор, използва времето си на сцената, за да насочи вниманието на всички към Австралия и климатичните промени. Актьорът благодари на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса за това, че за първи път на такова събитие в менюто няма месо. 

Той също така посъветва своите колеги не само да говорят и да насърчават хората да даряват, а трябва да вземат нещата в свои ръце. „Не трябва да ходим с частните си самолети до Палм Спрингс“, каза той по време на речта си.

Австралийската актриса Селест Барбър пък успя да събере близо 26 млн. долара чрез дарения в социалните мрежи. Тя има повече от 6 млн. последователи в Инстаграм и помоли всички тях да се включат в инициативата ѝ. В отделни публикации в мрежата, тя говори за семейства, които са пострадали от пожарите, включително и нейни близки. 

Тенисистка номер 1 Ашли Барти, която също е австралийка, обеща, че ще дари всичките си печалби от турнира в Бризбейн. Победителят ще прибере близо 250 хиляди долара. Тя подкрепи и своя колега и сънародник Ник Кирьос, който започна мащабна дарителска акция. 

Художници помагат за реставрация на „Нотр Дам“

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари