IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган се измъкват финансово с марката „Sussex Royal“

9 януари 2020 17 00

Херцозите се оттеглиха от кралското семейство в сряда

Снимка: БГНЕС

В изненадващо съобщение в сряда принц Хари и Меган Маркъл се оттеглиха от всички кралски задължения и привилегии. Те обявиха, че продължават да подкрепят кралица Елизабет II, но искат да станат финансово независими и да живеят живота си далеч от медийното внимание.

Според кралски експерти, новината е била шокираща за цялото кралско семейство и нито един от неговите представители не е знаел за намеренията на херцозите на Съсекс. Кралицата ще проведе разговор с тях, за да разбере причините и ще реши как монархията да постъпи.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Един от най-горещите въпроси след оттеглянето на Меган и Хари беше как те ще започнат да печелят пари. Маркъл е работила като актриса, но принцът досега е бил изцяло на издръжка от държавата. Затова много от феновете на кралското семейство сметнаха, че финансовото състояние на двамата сериозно ще пострада от решението им.

Всъщност, това може и да не е така. Двамата имат марка „Sussex Royal“, която може да им помогне в този случай. Авторските права, които са им предоставени от бюрото за интелектуална собственост във Великобритания, обхващат стотици артикули в различни категории.

Сред тях са печатни материали, облекло, благотворителни, образователни и социални кампании, които искат да използват името „Sussex Royal“. Според сайта на правителството, Меган и Хари са поискали права над марката още през юни 2019 година.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Решението на властите да одобрят молбата е взето на 19 декември и важи както за „Sussex Royal“, така и за благотворителната организация на херцозите на Съсекс. Тези авторски права във Великобритания са с давност до 10 години.

В съобщението от сряда, принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че финансовото им състояние вече няма да зависи от т. нар. „Sovereign Grant“, който влиза в сила през 2011 година. Според него, правителството във Великобритания плаща годишна такса на кралското семейство.

Меган се отдалечава, а кралица Елизабет все по-близка с Кейт

Предстои официално съобщение от кралица Елизабет II за разговорите между нея и херцозите на Съсекс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари