IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И мъжете копнеят да имат перфектно тяло

9 януари 2012 14 30

Една пета от тях са готови да жертват година от живота си, за да постигнат идела си за красота

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В 21-ви век мъжете са по-суетни дори от жените. Те се заглеждат по другите представители от своя пол и обсъждат помежду си телата си, като копнеят за повече мускули, пише „Дейли Телеграф".

Над 80 процента от мъжете говорят редовно за тялото си, като почти 60 процента признават, че така се чувстват още по-зле. Най-големи тревоги им причинява биреното коремче, от което искат бързо да се отърват. Втори по-важност за тях е проблемът с релефното, мускулесто тяло, на което се възхищават... жените също.

Над 35 процента от анкетираните признават, че с готовност биха дали година от живота си, за да имат желаното тяло. Почти всеки пети от тях е на някаква протеинова диета, а една трета взимат протеинови добавки, за по-мускулесто тяло.

Близо една пета от анкетираните 383 души признават, че се чувстват дебели. Други пък живеят в постоянен страх да не качат някое излишно килце.

Според английският специалист д-р Филипа Дидрих мъжете са обсебени, досущ като жените, да се сдобият с перфектно тяло. Сред тях обаче са слабо развити болестните състояния като анорексия и булимия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Любо ( преди 12 години )
Храната трябва да бъде съобразена с нуждите на тялото в конкретния момент. И все пак се налага ежедневна подръжка във фитнес зала.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лили ( преди 12 години )
мога да кажа, че има определена доза истина. Моят мъж не е много по тренировките, но за коледа реших да го изненадам и му подарих тренировъчни ластици, които закупих от ***.trenirai.me . Мислех си, че ще ги използва само, за да не си помисля, че не му е харесал подаръка, но той така се запали по тях и, от както съм му ги подарила тренира всеки ден с тях, много е доволен. Вече се вижда резултат и аз много харесвам това :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
гешчето ( преди 12 години )
Не е важно как изглеждаш важное дасе чустваш добре.Такова тяло иска много подръжка и финанси . Подобре малко на лосчето и лицеви и ефекта е на лице и е по добре и по евтино !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Павел Павлов ( преди 12 години )
Е някой пък имат такова тяло: то изисква огромно количество храна и ежедневна тренировка(не е нужно да е във фитнес залата) ;) това е поне при мен
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар