IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Напомпан" не означава здрав и силен

12 декември 2011 14 40

Виж разликата и избери от кои искаш да бъдеш

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Кирил Любенов, треньор по кросфит в Cfit Bulgaria (Кросфит България), www.ultimatetraining.bg

Физически здравите мъже винаги са били обект на възхищение и женско внимание. Повечето тийнейджъри се запалват да тренират по залите от 15-годишна възраст. Силата и добрата форма обаче се постигат с години наред упорит труд . Искаш релеф? Искаш мускули? Искаш издръжливост? Тогава просто се подготви да работиш здраво за тях.

Да, има и по-лесен начин – малко химия, някое прахче или „подправка". Дали? Нищо лесно, не е трайно и истинско, защото има разлика между това да си „напомпан" и силен! Ако не сте се замисляли и не я виждате, просто прочетете това:

Когато си "напомпан" имаш нужда от неограничен брой огледала в залата. Когато си силен имаш нужда само от място за трениране.

Когато си "напомпан" имаш нужда от приятели, които постоянно да те хвалят колко добре изглеждаш. Когато си силен се нуждаеш от някой, който да ти помогне да станеш още по-силен.

Когато си "напомпан" се оглеждаш из залата, за да видиш дали някой не е забелязал току-що преодоляната от теб тежест. Когато си силен просто добавяш още тежести на лоста.

Когато си "напомпан" хапваш "чиста храна", защото така трябва. Когато си силен се храниш балансирано, защото по този начин може да дадеш пример на някой, който не знае какво да яде.

Когато си "напомпан" се ядосваш, когато нещата не се случват по твоя начин. Ако си силен, контролираш емоциите и правиш планове за утре.

Когато си "напомпан" си там, където другите са заради теб, ако си силен си винаги там.

Когато си "напомпан" очакваш да видиш резултата, докато ако си силен правиш резултата.

Когато си "напомпан" имаш нужда от обкръжение и компания, която да те подкрепя, ако си силен създаваш общност.

Когато си "напомпан" имаш нужда от аплодисменти. Когато си силен имаш нужда да накараш другите да се почувстват аплодирани.

Когато си "напомпан" си един от най-шумните в залата. Когато си силен си най-тихият боец.

Когато си "напомпан" очакваш по-хубав ден, когато си силен изживяваш деня така, сякаш е последният в живота ти.

Когато си "напомпан" даваш съвети на всеки, когато си силен се вслушваш в съвети...и после действаш.

Когато си "напомпан" показваш своите трофеи, когато си силен показваш трофеите на другите. Когато си "напомпан" по-скоро прекъсваш разговора, ако си силен предпочиташ да го разясниш.

Когато си "напомпан" си поставяш критерии и стандарти, към които ти да можеш да се придържаш. Когато си силен показваш на другите как да постигат целите си.

Да си "напомпан" е тежест, за която силните трябва да се грижат. Когато си "напомпан" се страхуваш от силните, а силните се страхуват единствено от собствената си сила.

Когато си "напомпан" имаш нужда от това другите да те приемат и да ти обръщат внимание. Силните търсят някой, който се нуждае от помощ.

Когато си "напомпан" имаш нужда от нещо, в което да вярваш. Ако си силен, ти си нещото, в което другите вярват.

Вие от кои сте? Предпочитате да вярвате в нещо или искате другите да вярват във вас?

 

*По материали от  блога на DerbyCityCrossfit

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

FfBmSk7nM0Z ( преди 10 години )
Ivo Ivanov ( преди 10 години )
Спортът е начин на живот. Да се чувстваш добре,да изглеждаш добре,да бъдеш по упорит и дисциплиниран не само в залата ,но и в живота!Като имам в предвид всичко в рамките на нормалното.Интензивни тренировки ,но не прекалени.Балансиран хранителен режим,но не диета.Хранителни добавки,но не стероиди!Аз лично от известно време използвам марката AMIX , който са изцяло натурални. Спомагат за подобряване на спортните резултати ,както и по добро физическо здраве и тонус.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
venitosf ( преди 11 години )
abv ( преди 11 години )
wonnabe ( преди 12 години )
Г-н АпостолоФФ, може да е вреден за хора които са закъсняли да го практикуват.Колкото до статията - евалата! Много добре синтезирано, и нека всеки предцени сам за себе си силен или "напомпан". Само помислете добре, дали да изглеждаш като "***" си заслужава да ходите с сутиен като навършите 40!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
apostoloff ( преди 12 години )
Спортът е вреден за здравето!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар