IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хоумтел – новата мода при жилищата

15 март 2006 11 18

Да живееш в хотелски апартамент, който да е твой и да се грижат за теб 24 часа в денонощието. Невъзможна мечта? Напротив - това е новият хит на пазара за жилища

Хоумтел – новата мода при жилищата

Представете си, че живеете в хотел. Вече сте го виждали по филмите нали? Богати и известни личности избират живот в суперскъпи и луксозни хотели, за да ползват всичките им луксове. Има ли нещо по-тежкарско от това?

Да, вече има. Да живеете на хотел, но и вие да сте собственика на апартамента си. Едновременно сте гост и домакин. Какво по-добро от това да ставаш сутрин и да имаш готова закуска, да поплуваш и потренираш преди работа, а когато се прибереш, леглото да ти е оправено и апартамента почистен. Да не говорим за безброй екстрите като камериерки, рум сървиз и всякакви места за прекарване на свободното време.

Новите жилища наречени хоумтел (hometel) започват да трупат невероятна популярност в градове като Ню Йорк, Лондон и Манчестър. Предимството им е , че съчетават стабилен дом с обслужване като в 5-звезден хотел. Купувачи са предимно мъже. Естествено.

Найтсбридж (Knightsbridge)
 
Това е един от най-добрите хоумтели в света. Има 212 апартамента на брой, като цената за студио в него започва от 730 хиляди евро и стига до 26 милиона за апартамент или цяло крило. За тази цена той включва в себе си всякакви екстри, като пералня, служба за гладене и почистване, разхождане на кучета, паркиране на коли, аранжиране на цветя и разбира се надежна охрана. Освен това разполагате и с прекрасен бизнес център, спа и фитнес. Единствено се плаща абонаментна такса за различните услуги, от която може да се откажете ако искате, но пак можете да ползвате безплатно повечето екстри.

Грамърси парк хотел
(Gramercy Park Hotel)

Макар да се нарича хотел, Грамърси предлага домове срещу цени между 5 и 17 милиона евро. По-скоро става думи за 23 луксозни апартамента в центъра на Ню Йорк. Заедно с апартамента вие получавате и ключ от частната градина на хотела.

Ако се прежалите със известна “скромна” сума дори можете да станете съсед на Карл Лагерфелд, който е един от първите собственици. Все още имате време, защото хоумтела отвори врати в началото на тази година и все още има свободни апартаменти.

Идеята изглежда не е чак толкова налудничава, щом собственика на сградата смята да постои още един хоумтел в Ню Йорк.

В края на краищата и всички ние можем да си го позволим някой ден. Имаме няколко начина затова. Единият е да се оженим за неприлично богата жена или да изобретим нещо, което да ни докара купища пари. Все пак мечтите се безплатни, приятели, но не и неосъществими.

КоментариКоментари