IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпроси и отговори за първата среща

21 март 2006 11 35

Дали няма да съм прекалено нахален? Ще успея ли да я убедя достатъчно бързо? Какво да не казвам в никакъв случай и къде да я заведа?

Въпроси и отговори за първата среща

Имам среща... или нямам среща, но искам да имам. Как да си уредя среща? Дали няма да съм прекалено нахален. Ще успея ли да я убедя достатъчно бързо? Какво да не казвам в никакъв случай и къде да я заведа?  На много от въпросите, които си задавате, са отговорили специалисти от английското издание Asкmen. Ето и някои от тях:
Как да се държа по телефона? Колко пъти да й се обадя преди да оставя съобщение на гласовата и поща? Кога да се откажа напълно?

Ако не вдигне телефона и се включи гласовата поща, просто оставете съобщение. Логично, че ако не ви се обажда не иска да излезе с вас. Няма смисъл да се държите като идиот и да я тормозите по телефона. Най-важното си остава това, което казваме.

То трябва да е кратко точно и ясно. Име, телефонен номер и целта с която и се обаждаме. Не влизайте в подробности, направете го леко и забавно, като ясно заявите желанието си и целта.

До два дни ще имате отговор. Ако това не е така изчакайте още два и оставете ново съобщение. Не получите ли отговор и след това, спрете да се заблуждавате, че тя иска да ви се обади, но все изтрива по погрешка номера ви.

Докога ще продължавам да плащам сметките?

Ясно е, че мангизите са коренът на всяко зло. Така е. Те са разбили много едва започващи връзки. Неразумното използване на парите може да ви изиграе лоша шега. Все пак не искате да ви сбъркат с чичо Скрудж или Доналд Тръмп например.

Обикновено, този който отправя поканата плаща сметката. Когато я заведете на вечеря плащате.

Особено първите няколко пъти. Когато след вечерята тя ви покани на кино, означава че тя ще поеме разходите, така, че не се напъвайте много да плащате. Все пак, ако след няколко срещи, тя не се сеща, че портфейлът ви не е бездънен, може би е време да намалите загубите... радикално.

В момента нямам много пари, но искам да се видя с нея... какво да направя?

Понякога срещите могат да завършват с умопомрачителни сметки и срамни залагания на телефони, ключове за кола и документи по заведения.

Затова може да пробвате друг вариант, ако в момента нямате пари. Защо не се опитате да сготвите сами и да я поканите на вечеря? Ако последните ви опити в кухнята са завършвали със съдебни дела, разтройство или пожар по-добре поръчайте по-телефона или интернет. А докато храната идва се погрижете за по-романтична атмосфера... свещи няма да е хич зле.

Как да се запозная с мацка в клуб, особено ако не мога да танцувам?

Ако опитате да я заговорите на шумния дансинг, вероятността, тя да не ви разбере и да й увредите тъпанчето са големи.

Или изберете някоя пауза между песните или ако няма паузи между тях (както си е по клубовете всъщност) се концентрирайте при момичетата в периферията на клуба. Хем там е по-тихо, хем на тях им е по-скучно след като са там. Най-добре се прицелете към тези, които са излезли да подишат чист въздух или самотните дами на бара.

Хитър трик е да си вземете химикалка и да пишете по гърбовете на подложките за бира или върху салфетки, това, което искате да и кажете. Не че е нещо, кой знае какво, но ще имате шанс да направите силно първо впечатление. Важното е, в кое от трите полета „Не“, „Да“ или „Може би“, ще отбележи отговора си тя.

Не се познаваме добре, но искам да и направя впечатление. Какво да я питам и какво да не я питам? Има ли нещо, което е по-добре да не споменавам?

Тук най-важно ще е първото впечатление. Споделяйки информация с нея е важен момент, но още по-важен е да й покажете, че сте добър слушател. Това, което можете да я питате е по-добре да са прости и елемeнтарни неща като това, има ли братя и сестри, какви интереси има, къде е учила и т.н.

Ако все пак искате малко по-нестандартен подход и въпроси, можете да я питате какво например би взела на самотен остров със себе си, или първите 3 неща, които би спасила от къщата си в случай на пожар. Ако ви каже, че колекцията си от автомобилчета или компютъра са преди кучето и в списъка, може би имaте доста сходства.

Темите, които е добре да избягвате са политика и религия. Защо да се карате без изобщо да се познавате? Не забравяйте, че и затова има време... нали има брак.

Къде да я заведа първия път за да и направя впечатление?

Най-добре изберете някакво място, което познавате добре и то говори много за вашата същност,което ви дава увереност, където също така ще можете да си говорите и да се опознаете.

Няма смисъл да се изхвърляте и да я водите в галерия за модерно изкуство, където едва ли ще различите кое е канапе и кое е експонат. Ако времето е хубаво, може да се пробвате в зоопарка или някой парк. Ще и е приятно със сигурност.

Разбира се избягвайте любимите ви дупки, където се събирате с приятели да гледате мачове, както и всякакви спортно прояви, на които няма да и обръщате внимание и ще ядете семки, псувайки съдията.

Най-важното имайте резервен вариант. Дори да се окажете, че галерията, където сте искали да я заведете е затворена, отидете на ресторант или някое хубаво и уютно кафе. И не забравяйте... бъдете готови за всичко и никога не планирайте докрай. Оставете се просто на течението.

КоментариКоментари