IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нонконформизъм, брада като Любен Каравелов и iPhone: 5 правила на този хипстър

17 юли 2019 09 24

Независимо кино и музика, маратонки и ръчно изработено кафе са начин на живот на истински хипстър. Говорим за 5-те основни правила на модерния денди

Снимка: PR

Снимка: PR

„Обичах го дори преди да стане мейнстрийм“

Правило 1: старинни предмети

Един от основните атрибути на всяка субкултура е облеклото. Хипстърите, макар и да не преследват най-новата мода и до известна степен да презират модната индустрия, имат свои предпочитания:

● Старинни рокли и костюми в стила на 50-те и 60-те, с цветен печат или дантела. Много представители на тази субкултура вземат дрехите си от гардероба на баба, разбира се като са променили и са приспособили дрехата за себе си.

● Каубойски ботуши, маратонки Converse и плоски обувки са любимите модели на хипстъра. Най-често ще ги видите обути в Dr Martens или класически маратонки Reebok.

Правило 2: Елементи на културата на концертите

Хипстърите са образовани млади хора, които с външния си вид показват иронично отношение към много аспекти на живота. Дори обикновените дрехи – тениска, топ, риза или суитшърт – трябва да носят тази информация. Изберете по-добри модели с иронични рисунки, препратки към елементи на гиг-култура: комикси, герои, фантастични книги, корици на книги и цитати, реколта игри, Star Wars.

Други популярни мотиви: карирани и флорални щампи, каубойски елементи на облеклото.

Правило 3: Използвайте нишови парфюми

Те избягват етикети и марки. Затова подчертайте своя образ с помощта на един и същ уникален и непонятен за много парфюми.

Това може да е цитрусово-ананасовият Aventus Creed, сладко-горчивият Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 или наркотичният тъмен Christian Dior Sauvage.

Правило 4: Куриерска чанта и винил

Основните аксесоари са: широки ленти с цветни мотиви върху косата, лак в неон, тунели в ушите, куриерска чанта Freitag и винилови плочи на любимата ви група.

Правило 5: Изтъркан вид

Образът на хипстъра трябва да говори за някаква небрежност. Разрошена коса, износени обувки и торба, която стърчи от ризата – всички елементи показват лекота. Въпреки че всъщност това е най-фино планираният и замислен образ. Но никой не трябва да знае за това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари