IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лично преживяване: Как съветите на един коуч съсипаха първата ми среща

1 март 2019 16 00

Една книга със съвети за жени и един провал

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Светът е пълен с най-различни съвети и мнения, които бомбардират жените всеки ден. Как да запазите връзката си? Трябва ли да спите с него на първата среща? Какво възбужда мъжете? Еди-колко си начина той да се влюби във вас и прочее. Не е лошо да набираме опит и да се информираме, но със сигурност не трябва да приемаме за чиста монета всичко, което видим и прочетем.

Наскоро започнах да чета една книга. Попадна ми случайно в магазина на летището и от любопитство си я взех. Целта на книгата е да даде съвети на жените за това как да накарат един мъж да се влюби в тях, най-вече като се държат като „кучки“, като в този смисъл на думата нямат предвид грубо или обидно, ами по-скоро дръпнато и недостъпно. Естествено, като жена, която отдавна не е била във връзка, исках да изчета книгата, да попия всички съвети и да ги приложа благополучно в любовния си живот.

В книгата се пише, че на мъжете им харесва да преследват една жена, да я гонят, да усещат, че не могат да я имат. Това са съвети, които чуваме често и може би донякъде са верни. Но можем ли да си позволим да генерализираме какво трябва да бъде нашето женско поведение и каква ще бъде мъжката реакция.

Давам пример. След изчитането на книгата се опитах да спазя инструкциите в нея. Не знаех кога ще имам шанс да ги изпробвам, но ги наизустих и приех като Светото писание. Не след дълго шансът се появи на хоризонта. Излязох на първа среща с едно момче. Доста симпатичен, любезен, забавен и видимо притежаващ доста качества, които възприемам като привлекателни. Бях развълнувана от срещата, но и от шанса най-накрая да си изиграя картите правилно като жена, както ме бе посъветвала книгата.

Резултатът обаче беше съвсем различен. Въпреки че си изкарахме страхотно и двамата усетихме химия помежду си, през цялото време аз се чувствах сякаш играя роля. Не успях напълно да се опитам да го опозная, защото бях заета с това да мисля как в този момент ме възприема той – като лесна плячка или като цел, която би искал да преследва. Не успях и да бъда себе си, да му разкажа честно за моите интереси и амбиции. Книгата съветва абсолютно да се избягва темата за бебета и деца през първите няколко срещи – ами аз обаче, обичам децата. Заобиколена съм от племенници и деца на приятели в ежедневието ми. Защо ако спомена това веднага трябва да се зачита, че съм маниачка на тема обвързване и искам точно неговите деца, точно сега?

Друг съвет е да казвате с пълна категоричност, че не сте готова за връзка. Ако стане на въпрос, да излъжа ли? Така ли наистина трябва да започнат едни отношения, каквито и да е било – с лъжа? Ако кажа, че да, на този етап от живота си съм готова за по-сериозна връзка, това пак не означава, че искам точно за него да се оженя след месец и да си народим куп деца. И защо ни се набива в главите, че точно това е мъжката перспектива?

Най-глупавият съвет, който аз естествено спазих, защото виждате ли – ПИШЕ ГО В КНИГАТА – е носи токчета винаги, особено на първа среща. Аз съм почитател на високите обувки, смятам, че придават елегантност, сексапил и женственост. Проблемът е, че когато е минус 8 градуса и целият град се е превърнал в ледена пързалка, няма да приличате на секси недостъпна газела, ами на току-що прохождащо, залитащо жирафче. Не е секси.

Това са само една част от съветите, които аз взех толкова присърце, че може би си загубих шанса за втора среща с това момче. Не бях себе си, не успях да опозная него и в края на вечерта дори си тръгнах с убеждението, че съм се изложила, точно защото се почувствах неавтентична.

Това, което се опитвам да кажа е, момичета, вярвайте си малко повече! Бъдете себе си, искрени и проявете интерес в човека, който седи срещу вас. Не се опитвайте да се вкарате в някакъв стереотип, по който мъжете уж полудяват. Бъдете себе си, и знайте, че правилният човек ще го оцени.

Автор на статията:
Анина Юрукова

КоментариКоментари