IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ненужните подаръци отново влизат в употреба

14 декември 2012 07 46

Голяма част от хорта са склонни да преподаряват предметите, които не им харесват

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Пазаруването за празниците може да бъде стресиращо, скъпо и много изморително. По тази причина много хора се ориентират към подаряване на предмет, който им е бил подарен на тях.

Според изследване на Birchbox, обхванало 3000 жени, 49% от тях са склонни да се разделят подарък, предназначен за тях, давайки го на друг. Това най-често са неща, които не им допадат или не им вършат никаква работа. Някои от запитаните дори не сменят опаковъчната хартия, но 64 % смятат, че е грубо да оставят същата опаковка.

Компанията е установила още, че средният бюджет, който един човек и отделил за десет подаръка е около 556 долара. И макар, че девет от десет запитани отговарят, че предпочитат да подаряват, отколкото да получават, те очакват да получат около осем подаръка.

Участвалите в анкетата категорично не биха се зарадвали на месечна карта в някой фитнес, а биха предпочели да получат кеш. 74 % от хората са споделили, че вместо подаръци ще раздават пари тази година.

Козметичните продукти и парфюмите отново са едни от най-често купуваните неща за дамите. Анкетираните заявяват, че не биха се раздавали особено на такъв, но планират те да подаряват. 56 % смятат да обзаведат майките си с някакъв продукт за разкрасяване.

Когато дойде времето за опаковане, запитаните споделят, че биха се отказали от професионални услуги. Те искат сами да се погрижат за визията на подаръците си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари