fallback
Диетично суфле от мандарини
11 December 2008 11:37Френски коледен десерт от мандарини, който е всичко друго, но не и враг на фигурата
Малко разнообразие в коледните десерти. Снимка: CB
Необходими продукти:6 мандарини2 яйца и 3 белтъка60гр. кафява захар2 с.л. царевично брашно1 с.л. мазнина (олио, зехтин, маргарин)Начин на приготвяне:Предварително загрейте фурната на 200 С.Отрежете върха на мандарините и много внимателно издълбайте плода отвътре, като оставите обелката цяла.Разбийте в блендер месестата част на мандарините заедно с двете цели яйца, захарта и царевичното брашно. Тази смес изсипете в тиган и я оставете да се сгъстява на слаб огън, като често я разбърквате за да не става на бучки. След това я оставете настрана да се поохлади.Разбийте на сняг трите белтъка и ги изсипете при вече поизстиналата кремовидна смес.Върху тавичка за печене наредете издълбаните обелки и ги напълнете със сместа. Запечете ги за около 15 минути, докато покафенеят. Сервирайте десерта топъл.
0 коментара
fallback