Необходими продукти:
6 мандарини
2 яйца и 3 белтъка
60гр. кафява захар
2 с.л. царевично брашно
1 с.л. мазнина (олио, зехтин, маргарин)
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 200 С.
Отрежете върха на мандарините и много внимателно издълбайте плода отвътре, като оставите обелката цяла.
Разбийте в блендер месестата част на мандарините заедно с двете цели яйца, захарта и царевичното брашно.
Тази смес изсипете в тиган и я оставете да се сгъстява на слаб огън, като често я разбърквате за да не става на бучки.
След това я оставете настрана да се поохлади.
Разбийте на сняг трите белтъка и ги изсипете при вече поизстиналата кремовидна смес.
Върху тавичка за печене наредете издълбаните обелки и ги напълнете със сместа. Запечете ги за около 15 минути, докато покафенеят. Сервирайте десерта топъл.
Диетично суфле от мандарини
11 декември 2008 11 37Френски коледен десерт от мандарини, който е всичко друго, но не и враг на фигурата

Малко разнообразие в коледните десерти. Снимка: CB
Сподели
Коментари


Коментари
