fallback

Вкусни козуначени кифлички за перфектен Великден

30 March 2010 05:44

Традиционният козунак може да се замени с апетитни козуначени кифлички

Толкова са вкусни, че едва ще дочакаме да си ги приготвим. Снимка:Dreamstime

На Великден задължително се яде козунак. Ние обаче тази година решихме да излезем от рамките на традициите, и след интересните шоколадови яйца, ще си направим вкусни козуначени кифлички. Ей сега ви казваме как да си ги приготвите и вие. Необходими продукти: 800 г. брашно 4 яйца 4 с.л. захар 1 ч. ч. олио 1 ч. ч. прясно мляко кубче мая, голямо колкото орех 1 ванилия настъргана лимонена кора Начин на приготвяне: Затоплете прясното мляко и пуснете кубчето мая в него. Изчакайте, докато маята набъбне. Вземете брашното и го изсипете в голяма тепсия. Издълбайте "кладенче", в което се добавя прясното мляко с маята. Разбийте яйцата със захарта, олиото, ванилията и лимонената кора. Омесете хубаво с брашното, докато се получи тесто. Оставете в хладилника да втаса около 1 час. Разточете кора с дебелина около 0.5 см. Ако ви е по-удобно, може да разделите тестото на няколко топки и да разточите няколко по-малки кори. Разрежете корите/кората на лентички, които навийте във формата на кифличка и я поръсете леко със захар. Изпечете във фурна, загрята на 180 C,  до леко зачервяване.

Автор на статията:
Мария Господинова
Сподели
0 коментара
fallback