IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите сладко от малини

26 юни 2020 14 30

Плодът е нискокалоричен и много полезен

Pixabay

Юни месец е времето, в което много от нас затварят буркани със сладко. След ягодите, черешите и вишните, малините са онези плодове, които се берат и приготвят най-много. Вкусни и нискокалорични, те имат силно антиоксидантно действие.

Фибри, минерали и много витамини има в малините, които съдържат между 40 и 50 калории на 100 грама. Освен това в тях има лесно усвоими въглехидрати, поради което се препоръчват при хора с диабет и инсулинова резистентност.

Доказано е, че малините са богати на витамин С. Нужни са ви до 200 грама на ден, за да си осигурите необходимото количество за тялото. Някои хора не ги консумират поради това, че в тях има много малки семки, но грешат, защото малините подобряват храносмилането и прочистват токсините в организма.

Ако имате пресни малини в двора и искате да ги консервирате, ви предлагаме една много лесна рецепта.

 

Необходими продукти:

– 1 кг малини;
– 1 кг захар;
– 1 ч. л. лимонтузу.

малини, сладко

Pixabay

Как да приготвите сладко от малини?

Може да ползвате 1 килограм малини. Но ако имате по-голямо количество, просто трябва да спазвате пропорциите – 1:1.

Измийте хубаво малините. Отцедете водата и ги поставете в дълбока тенджера. Отгоре ги покрийте със захарта. След като постоят така около 30-40 минути и пуснат малко сок, ги сложете на котлона, включен на по-ниска степен.

След като малините заврат, в тенджерата ще се образува пяна, която е добре да махнете с помощта на лъжица. Бъркайте докато сокът и плодовете се сгъстят. Когато това стане, добавете лимонтузуто, разбъркайте и оставете още няколко минути на котлона.

Разпределете полученото сладко в бурканчета, които не е нужно да варите. Просто ги затворете и обърнете с капачките надолу.

Пробвайте рецептата, продуктите за която ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари