fallback

Съблазнете себе си с шоколадово изкушение

17 May 2012 14:25

Как да си приготвим истински шоколадов мус, без да разбиваме прахообразни полуфабрикати

Снимка: santafeeats.com

Шоколадовият мус е един от най-обичаните десерти по света и макар и приеман за изискан деликатес, е учудващо лесен за приготвяне. Родината на муса (от mousse, което в превод означава пяна) е Франция, където от появата си през 1894 година до началото на 20 век е бил използван за гарниране на други блюда като риба и зеленчуци. Гениалната идея да добави в този лек, гладък крем и шоколад, хрумва на известният френски артист Тулуз Лутрек, като първоначално получава странното наименование 'mayonnaise de chocolat' (майонеза от шоколад).

Сподели
0 коментара
fallback