IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Ягодово сорбе за горещи дни

29 май 2012 11 15

Домашно приготвеното сорбе от ягоди не може да не е било храна за Боговете!

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Сорбето се приема за голям деликатес. Особено освежаващо е, когато се консумира в горещ летен ден, а най хубавото е, че е много лесно за приготвяне.

Разгледайте и прочетете как да постигате божествена разхлда и наслада за сетивата си с истинско сорбе от ягоди!

Необходими продукти:

½ килограм зрели цели ягоди

½ ч. чаша студена вода

½ ч. чаша захар

1 ч.л. сок от лайм, в краен случай лимон

1 ч.л. водка

1 щипка сол

 

Начин на приготвяне:

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Измийте и почистете ягодите от зелените им опашки.

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Изсипете в блендера и завъретете.

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Добавете студена вода и разбийте до пълно хомогенизиране на сместта.

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Прецедете соса от семките в гевгир няколко пъти, докато остане сравнително бистър (тази стъпка може и да се прескочи, ако нямате нищо против ягодовите семки).

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Изстискайте сока от половин лайм и го прибавете към ягодовате смес.

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Прибавете захарта и разбърквайте, докато се разтвори напълно.

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Добавете водката, разбъркайте и приберете в хладилника докато хубаво се изстуди.

Снимка: userealbutter.com

Снимка: userealbutter.com

Приберете във фризера и замразете ягодовото пюре. Около 45 минути преди сервиране се изважда от фризера, и се съхранява в хладилник, за да се позволи на леда, да омекне леко.

Бисквитка и/или още ягоди правят удоволствието пълно.

КоментариКоментари