Сорбето се приема за голям деликатес. Особено освежаващо е, когато се консумира в горещ летен ден, а най хубавото е, че е много лесно за приготвяне.
Разгледайте и прочетете как да постигате божествена разхлда и наслада за сетивата си с истинско сорбе от ягоди!
Необходими продукти:
½ килограм зрели цели ягоди
½ ч. чаша студена вода
½ ч. чаша захар
1 ч.л. сок от лайм, в краен случай лимон
1 ч.л. водка
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Снимка: userealbutter.com
Измийте и почистете ягодите от зелените им опашки.
Снимка: userealbutter.com
Изсипете в блендера и завъретете.
Снимка: userealbutter.com
Добавете студена вода и разбийте до пълно хомогенизиране на сместта.
Снимка: userealbutter.com
Прецедете соса от семките в гевгир няколко пъти, докато остане сравнително бистър (тази стъпка може и да се прескочи, ако нямате нищо против ягодовите семки).
Снимка: userealbutter.com
Изстискайте сока от половин лайм и го прибавете към ягодовате смес.
Снимка: userealbutter.com
Прибавете захарта и разбърквайте, докато се разтвори напълно.
Снимка: userealbutter.com
Добавете водката, разбъркайте и приберете в хладилника докато хубаво се изстуди.
Снимка: userealbutter.com
Приберете във фризера и замразете ягодовото пюре. Около 45 минути преди сервиране се изважда от фризера, и се съхранява в хладилник, за да се позволи на леда, да омекне леко.
Бисквитка и/или още ягоди правят удоволствието пълно.