Искате да опитате нещо ново и сте готови да отделите няколко часа в кухнята, за да го приготвите? Няма нищо по-хубаво от това да се експериментира, включително и в кулинарната област. Току виж сте преоткрили вкуса на някоя храна или пък сте се сдобили с ново любимо ястие. Ето нашите предложения за десерти и основни ястия:
1. Патица l'Orange
Това е класическо френско ястие, произлизащо от района на Руан. Първите сведения за приготвяне на този вид патица е още от 19-ти век. Ястието се състои от леко мазно печено патешко месо, поднесено със сос и нарязани плодове.
2. Пиле Киев
Основните съставки, освен пилето разбира се, са чесън, масло и магданоз. Звучи странно, но си заслужава.
3. Фондю
Популярното ястие от Швейцария съществува в много варианти – доматено, шоколадово, зеленчуково. Първоначално фондюто било измислено, защото готвачите се чудели какво да правят остатъците топено сирене.
Снимка: Dreamstime
4. Бьоф Бургиньон
Още едно френско ястие, чиято тайна се крие в това, че говеждото месо стои мариновано цяла нощ във вино.
5. Пикантни яйца
Пикантните яйца датират още от римско време. През 60-те и 70-те години на миналия век пикантните яйца добиват голяма популярност на коктейлните събития. Те могат да бъдат приготвени в различни вариации и с различни вкусове. Бързо, удобно и вкусно.
Снимка: Dreamstime
6. Бьоф Строганов
Първоначално ястието произлиза от Русия. То се приготвя от говеждо месо, заквасена сметана и горчица. Става толкова популярно, че се превръща в част от партийните менюта в много европейски държави и в САЩ. Традиционно ястието се сервира с ориз.
7. Печена Аляска
Този десерт е създаден в Ню Йорк, когато САЩ купуват Аляска от Русия, затова се води „празничен десерт“. Вкусна комбинация от топло меринге и студен сладолед.
Снимка: Dreamstime
8. Палачинки Сузете
Тайната на палачинките се крие с коняка, портокаловия сироп, портокаловите кори и маслото. Гарнира се с топка ванилов сладолед.