IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикантни хамбургери с бекон

5 февруари 2013 11 00

По-вкусни, домашно приготвени хамбургери

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Понякога човек трябва да си позволи да се поглези. Това важи и за храната. Хамбургерът определено не оглавява класацията за най-здравословните храни, но пък от време на време, ако си го позволявате, нищо фатално няма да се случи. Както се казва всичко е позволено, стига да е с мярка.

Необходими продукти:

- 2 обезкостени пилешки гърди;

- 10 филийки бекон;

- сол и черен пипер на вкус;

- 8 малки питки;

- 8 парчета различно по вид сирене;

- сос барбекю и чили;

- домати и вид зелена салата;

- сосове по ваш избор – горчица, майонеза, кетчуп;

Начин на приготвяне:

В тиган запържете парчетата бекон.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това разрежете пилешките гърди на парчета. Увийте ги в найлон и ги притиснете силно отгоре, за да им придадете по-сплескана форма.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намажете тиган барбекю с масло и го загрейте. Върху него сложете парчетата пилешко месо, като ги осолите преди това.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намажете ги със зехтин и ги изпечете по няколко минути от двете страни.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато са готови, изсипете по малко или сос или сос барбекю върху пилешкото месо.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това върху всяко парче сложете парче сирене (в случая чедър) и по няколко парчета бекон.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато сиренето е омекнало и леко запечено, извадете месото и го сложете върху долната част от питката.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете няколко листенца от зелената салата или рязан домат. Отгоре „захлупете“ с втората част на питката.

Снимка: thepioneerwoman.com

По желание овкусете със сос по ваш избор.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари