Понякога човек трябва да си позволи да се поглези. Това важи и за храната. Хамбургерът определено не оглавява класацията за най-здравословните храни, но пък от време на време, ако си го позволявате, нищо фатално няма да се случи. Както се казва всичко е позволено, стига да е с мярка.
Необходими продукти:
- 2 обезкостени пилешки гърди;
- 10 филийки бекон;
- сол и черен пипер на вкус;
- 8 малки питки;
- 8 парчета различно по вид сирене;
- сос барбекю и чили;
- домати и вид зелена салата;
- сосове по ваш избор – горчица, майонеза, кетчуп;
Начин на приготвяне:
В тиган запържете парчетата бекон.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това разрежете пилешките гърди на парчета. Увийте ги в найлон и ги притиснете силно отгоре, за да им придадете по-сплескана форма.
Снимка: thepioneerwoman.com
Намажете тиган барбекю с масло и го загрейте. Върху него сложете парчетата пилешко месо, като ги осолите преди това.
Снимка: thepioneerwoman.com
Намажете ги със зехтин и ги изпечете по няколко минути от двете страни.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато са готови, изсипете по малко или сос или сос барбекю върху пилешкото месо.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това върху всяко парче сложете парче сирене (в случая чедър) и по няколко парчета бекон.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато сиренето е омекнало и леко запечено, извадете месото и го сложете върху долната част от питката.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това сложете няколко листенца от зелената салата или рязан домат. Отгоре „захлупете“ с втората част на питката.
Снимка: thepioneerwoman.com
По желание овкусете със сос по ваш избор.
Снимка: thepioneerwoman.com