fallback

Великденска трапеза – храна със символика

04 May 2013 08:43

Рецепта за козуначена плитка

Снимка: passengersonalittlespaceship.blogspot.com

Снимка: passengersonalittlespaceship.blogspot.com

Много е писано за традициите около Великден и за храните, които трябва да присъстват на трапезата на този голям християнски празник. В различните държави има специфични разлики по отношение на великденското меню, но в Европа има обща традиция, която повелява три основни неща да присъстват на трапезата.

Те са – агнешкото месо, което е свързано с жертвата, която Христос прави за човешкия род ("Божият Агнец"); яйцата, който се свързват с прераждането и безсмъртието и хлябът, който се отнася до плодовитостта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели Изпрати в Messenger
Великден Козунак хляб
0 коментара
fallback