IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дерматолози разпънаха на кръст Гуинет заради грешни съвети за слънцезащита

5 април 2021 17 40

Обяснява в блога си как се слага слънцезащитен крем неправилно

Снимка: BGNES

Гуинет Полтроу, която сама се определи като гуру в сферата на красотата и уелнеса, отново провокира обществото със своите съвети – този път с цел слънцезащита. Във видео за Vogue 48-годишната актриса обяснява как тя доста пестеливо слагала продукти с SPF само на носа и скулите си, защото там слънцето най-много огрявало лицето. Звездата скандализира дерматолози и с обяснението, че поставя крема след олиото за лице и преди хидратиращия крем.

Видеото бе качено в канала на модната библия и веднага провокира вниманието на дерматолози и експерти по грижа за кожата. Дерматологът д-р Перийн Идрис от Ню Йорк веднага предупреди да не се взимат под внимание думите на Полтроу. Тя дори обвини актрисата, че ползва слънзезащитния продукт като хайлайтър – погрешно и неефективно. След нея се включи и Рене Рульо, –която се грижи за лицата на Деми Ловато и Лили Рейнхарт – като написа в Instagram: Нейната слънцезащита е напълно неефективна и безполезна“.

Експертите по красота и грижа за кожата буквално заклеймиха съветите на Гуинет, като заявиха категорично, че не трябва да се пести от слънцезащитата и тя да се нанася смело не само по цялото лице, а и по врата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари