IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ливанска красавица стана Мис САЩ

17 май 2010 08 11

24-годишната брюнетка Рима Факих е от щата Мичиган

Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

В момента е доста актуално да си политически коректен, особено ако си Съединените Американски Щати.

Може би, заради избора на първия чернокож президент, може би, защото Америка иска да изтрие спомените от войната с Ирак и последвалата неприязън, след трагичните събития през 2001, към една определена емигрантска етническа група.

Може би, защото имиджът все пак е най-важен.

В този либерален контекст, няма как да ни учуди, че 24-годишната брюнетка Рима Факих от щата Мичиган бе избрана измежду 50 красавици за Мис САЩ 2010 г.

Както си личи от името й, чаровницата не би могла да разкаже някоя интересна история от времето, когато пра-пра дядо й впрегнал коня и, болен от златна треска, се отправил към Калифорния, защото момичето е чисто и просто ливански емигрант, чиито родители дошли в Страната на неугасващите небостъргачи, за да си дирят късмета.

Независимо от гореизброените факти обаче, младата Рима определено притежава всички необходими физически, благородни и т.н. качества за една Мис.

Америка или Ливан – не е от голямо значение.

В казино "Планет Холивуд" в Лас Вегас красавиците бяха оценявани от седемчленно жури.

За разлика от конкурса за Мис Америка, за участничките в състезанието за Мис САЩ няма изискване да впечатлят публиката с някакъв талант.

Носителката на титлата Мис САЩ получава право да живее една година в апартаменти в Ню Йорк, да използва услугите на пиар екип и да учи две години в Нюйоркската академия за киноизкуство.

Тя се квалифицира за участие в конкурса Мис Вселена, който ще се състои на 22 август.
 

КоментариКоментари

Lilito* ( преди 13 години )
mn mi haresva hubava e la4ezarna i nqkak razli4na ot "tipi4noto barbi" v dne6no vreme....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ees ( преди 13 години )
Без грешка си направила анализа - това е "концепцията" на МИС в "белите" страни :-) Така и трябва да бъде, а я ни вижте нас - картичка и торта с крокодил, поне е иронична и самокритична ... тя май е само това :-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
fid4eto ( преди 13 години )
wildprincess ( преди 13 години )
Рима Факих има бакалавариат по изкуства и е завършила програма за бизнес мениджъри в Университета на щата Мичиган, където активно е участвала в студентския живот. Тя възнамерява да продължи образованието си в областта на правото. Първото изказване на 24-годишната победителка е, че противозачатъчните таблетки трябва да се плащат от медицинската застраховка. В нейното семейство се изповядва и християнство, и ислям. Екзотичната красавица е продала своя автомобил, за да участва.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 13 години )
Концепцията Мис като цяло има доста политически характер и в този смисъл в направената по-горе забележка има резон. Една Мис е нещо много повече от красиво лице: тя е представител, посланик на добра воля и в някои случаи политик. Девойката е симпатяга, няма спор...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pyceHka ( преди 13 години )
Ако изглежда добре и е конкурентна на световния конкурс за организаторите няма значение къде е родена. Може пък да са търсели екзотично излъчване - напоследък ми се струва, че се котира точно това :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
Миналата година си спечелили типична барби-америка конкурса Мис Америка :) и тя беше много красива.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
Sunnny ( преди 13 години )
Ама никой не е казал, че не е красива, бе мацкаа, никъде не го пише. На мен много ми харесва. Само дето НА ВСИЧКИ конкурси печелят неамериканци по рождение. Поне те да са родени там, не родителите им
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 13 години )
И за да не ме обвини някой в неграмотност,имах в предвид,че рода на Обама е с кенийски корени.Но не виждам връзката с Ливан,нито с Ирак.Изобщо статията ме раздразни,защото момичето все пак е красиво,а се прехласвате по българските миски,които са си съвсем постни,обикновени и незабележими.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар