Веществата, които оказват положително влияние върху костите и ставите се наричат каротиноиди и се съдържат във всички плодове и зеленчуци.
Резултатите от предишни изследвания пък показват, че каротиноидите, които дават жълто-оранжевият цвят на растенията имат анти-оксидантен ефект и оказват благоприятно влияние на възпалителните процеси в организма.
Д-р Алън Силман от Университета в Манчестър в Англия и колегите му са изследвали повече от 25 000 души в периода 1993-2001, за да се открие връзката между хранителния режим и състоянието на костната система.
При хората, които са се хранили обилно с плодове и зеленчуци, състоянието на костите е било много добро, докато онези, които не са приемали достатъчно растителни храни.
Натуралните сокове намаляват риска от артрит
17 август 2005 12 30Чаша свеж портокалов сок на ден предпазва от появата на артрит, показва ново английско изследване

Сподели
Коментари


Още от Новини
Коментари
