IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск изрита Кание от Twitter

6 декември 2022 11 00

Уест качи свастика и влезе в графа „подстрекаване към насилие“

Снимка: БГНЕС

Колаж: снимки БГНЕС

Кание Уест остана без акаунт в Twitter заради „подстрекаване към насилие“, потвърди самият собственик на социалната медия Илон Мъск. Причината за закриване на профила на рапъра бе негов пост със снимка на еврейска звезда на Давид със свастика в средата.

„YE24. Любов за всички #LOVESPEECH“, написа рапърът до изображението, имайки предвид плановете си да се кандидатира за президент на САЩ на следващите избори. Преди това YE се бе кандидатирал за президент през 2020 г. и дори се сприятели публично с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Туитът на YE бързо беше премахнат от платформата и вместо това заменен с бележка, потвърждаваща, че е „нарушил“ правилата на Twitter.

По-късно YE публикува снимка без риза на главния изпълнителен директор на Twitter, Илон Мъск, и написа: „Нека винаги да помним това като моя последен туит #ye24.“ Илон бързо отговори: „Това е добре.“ В отговор на изтрития туит на YE, той написа: „Това не е“.

След това YE публикува няколко екранни снимки на личните си текстови съобщения с Илон, които разкриват, че технологичният магнат се е обърнал към него, за да осъди неговия туит.

„Съжалявам, но отиде твърде далеч. Това не е любов“, пише Илон на Йе заедно с линк към туита. Рапърът му отговаря: “Кой те направи съдия.“

Илон по-късно потвърди, че Уест е отстранен за „подбуждане към насилие“, но не изясни дали забраната ще остане постоянна.

„Опитах всичко възможно“, написа Мъск в отговор на някой, който му каза да „оправи“ профила на Кание. „Въпреки това той отново наруши нашето правило срещу подбуждането към насилие. Профилът ще бъде спрян“, добави той.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари