IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира няма пари за данъци, но е готова да плаща за произведения на изкуството

8 декември 2023 11 00

Певицата посети светска изложба и си набеляза картина за половин милион

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Попзвездата Шакира е видяна да разглежда произведения на изкуството на Art Basel Miami Beach в сряда по време на VIP прегледа на панаира на изкуството.

Наскоро певицата сключи споразумение в последния момент в деня на откриването на съдебния процес за данъчни измами на стойност 15 млн. долара в Барселона и избегна затвор по делото, след като пет години поддържаше невинността си.

„Шпиони“ видяха звездата на панаира на изкуствата да разглежда щандовете с предполагаем бодигард, който умело държеше настрана всички нежелани търсачи на снимки.

Изпълнителката на Hips Don't Lie беше забелязана да разглежда внимателно – и да записва видео – на творба от 2023 г. на художничката Микалин Томас, озаглавена High Priestess (Висока жрица) в галерията Levy Gorvy Dayan.

Оказа се обаче, че творбата на стойност 500 000 долара вече е продадена, а след това галеристът беше видян да показва на Шакира други варианти на Томас, които все още бяха в продажба.

Съгласно неотдавнашното споразумение на Шакира по делото ѝ за данъци в Испания, тя получи условна присъда от три години и глоба от 7,6 млн. долара. В изявлението си за споразумението тя каза: „В момента се намират в състояние на криза: „Взех решение най-накрая да разреша този въпрос с оглед на най-добрия интерес на децата ми, които не искат да виждат как майка им жертва личното си благополучие в тази битка“, въпреки че според нея тя би спечелила, ако продължи делото.

По време на „Арт Базел Маями“ бяха забелязани да се разхождат и великата тенисистка Серина Уилямс и супермоделът Синди Крауфорд, както и големите колекционери на изкуство Питър Брант, Тико Муграби и Стив Уин.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари