IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма златна сватба за испанското кралско семейство

10 май 2012 14 21

Кралица София и крал Хуан Карлос няма да празнуват юбилея

Крал Хуан Карлос и кралица София и инфантите Леонор и София; Снимка: Reuters

Крал Хуан Карлос и кралица София и инфантите Леонор и София; Снимка: Reuters

Говорителите на двореца в Испания официално оповестиха, че техните крал и кралица няма да честват своята 50-та годишнина от сватбата си. Кралица София и крал Хуан Карлос се женят на 14 май 1962 година, а гръцката булка е мразена по онова време от испанците. С много мъдрост и скромност тя успява да спечели сърцата на своите поданици и вече 50 години те я почитат.

Вместо, да празнува своя юбилей, испанската кралица смята да ходи на 18 май на официален обяд в замъка Уиндзор при своята ВИП „колежка" кралица Елизабет II. Там ще бъдат и други кралски особи, включително японския император Акихито.

Испанският крал Хуан Карлос, обаче, няма да присъства на изисканото събитие. Последните няколко месеца бяха наистина трудни за него. Първо, 74-годишният крал, предизвика остри коментари след като отиде на скъпо сафари за лов на слонове в Ботсвана по време на икономическа криза.

След това се наложи да претърпи операция на бедрото след падане по стълби.

После 13-годишният му внук Фелипе, се простреля в крака. А накрая се появиха и нови доказателства за корупционни проекти с участието на неговия зет Иняки Урдангарин, херцог на Палма де Майорка и съпруг на инфантата Кристина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари