IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брус Уилис планира да съди Apple?

4 септември 2012 08 39

Иска да остави музикално наследство на децата си

Брус Уилис, Снимка: Reuters

Брус Уилис, Снимка: Reuters

Актьорът Брус Уилис смята да се впусне в съдебно предизвикателство срещу Apple. 57-годишната звезда иска да остави на дъщерите си Румър (24), Скаут (20) и 18-годишната Талула огромната си музикална, цифрова колекция, но се оказва, че според правилата на компанията това не е възможно.

Използващите iTunes имат правото само да „взимат под наем" срещу конкретна сума различни мелодии, книги, видеа и т.н., но това не ги прави тяхна собственост. В случай на смърт на собственика на акаунта, неговите наследници не могат да имат претенции за собственост върху данните, съхранявани в iTunes.

Уилис вече има поддръжници в желанието си да промени тази политика. Членовете на организацията „ Open Rights Group" са готови да му окажат подкрепа в начинанието.

„Страхотно е, че Брус е готов да ги провокира", сподели Джим Килок, част от борещата се за правата на хората организация.

Екшън героят е похарчил хиляди, за да се сдобие с музикалния си архив, включващ песни на „Бийтълс", "Лед Цепелин" и много други легендарни изпълнители.

Актьорът смята да помоли адвокатите си да преговарят с Apple, за да може членовете на семейството му да разполагат със свалената музика дори и след смъртта му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Гнила ябълка ( преди 11 години )
...в болест и бедност, докато смъртта ви раздели... ! :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар