IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арест грози Шон Конъри заради имотен скандал

5 юли 2013 06 42

Актьорът и съпругата му отказват години наред да се явят като свидетели и бивши собственици на имот в Испания

Сър Шон Конъри, Снимка: Reuters

Сър Шон Конъри, Снимка: Reuters

Сър Шон Конъри и съпругата му са заплашени от арест, ако не се явят пред испанския съд в Марбела до края на годината (2013) във връзка с текущо разследване за пране на пари и имотни измами.

82-годишният бивш Джеймс Бонд и съпругата му Мишелин са въвлечени в скандал покрай продажбата на техен имот в града през 1998 г.

Двойката получи 8,4 млн. долара за парчето земя и постройката в него, като е трябвало да плати и данък върху продажбата и правото за развитие на земята в размер на 2 млн. долара. Шон обаче не го направил.

След продажбата домът на актьора там бил съборен и на негово място се издигнал комплекс със 72 апартамента, който е донесъл печалба на собствениците си в размер на 75 млн. щатски долара. По закон на мястото не може да се построят повече от 5 апартамента, така че комплексът реално е незаконен.

Лицата, участващи в сделката, сред които е и бившият кмет на Марбела, вече са арестувани. Конъри и съпругата му години наред отказват да се явят в съда като свидетели по делото, като се оправдават с недоброто здраве на актьора. Съдията, който отговаря за делото обаче се е заканил да ги арестува, ако до края на годината продължават да игнорират призовките си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари