IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътешествие с автомобил през епохите

9 декември 2010 10 21

Запознайте се с Димитри Попов и неговите снимки, пресъздаващи епохи.

Снимка: Димитри Попов

Снимка: Димитри Попов

Между кинематографията и фотографията определено съществува връзка, в което вече се убедихме и сами.

Най-типичното свързващо качество на двете е способността им да консервират времето. Да, носителите са различни, но идеята, усещането и настроението на дадена епоха, което придават и двете ленти са едни същи.

Те са незаменими, уникални и неизбежно стават все по-ценни с всеки отдалечаващ ги от момента на тяхното създаване миг. С времето те се превръщат в класики.

А заговорим ли за класическите носители на духа на една епоха, просто няма как да подминем автомобилите.

Старите ретро модели отдавна са загубили практическото си предназначение и са се превърнали в същински съкровища – експонати и живи свидетели на времето такова, каквото е било някога.

В някои аспекти, те са дори по-ценни от самите снимки и филми, защото са реални триизмерни паметници, оригинални предмети, емблеми.

Но защо ви разказвам всичко това?

Припомни ми го творчеството на един руски фотограф, който снима модели. Но не от онези дългокраките, с полуотворените уста. Неговите отговарят на всички гореизборени характеристики.

Димитри Попов се отличава от всички останали фотографи, които снимат автомобили по това, че той съумява да ги потопи в точната атмосфера и типичната околна среда от времето, в което са създадени.

И изобщо не говоря само за екстериор. Той „комбинира“ класическите автомобили с класически хора – актьори, които са превъплътени в събирателните образи на типичните представители от онази епоха. С техните класически костюми, класическо поведение и класически емоции.

Стана ли ви интересно? Тогава ви предлагам да влезете в галерията и да направите една разходка през епохите.

КоментариКоментари

namonaraqnaq ( преди 13 години )
Уау, ретро романтика, крими привкус, много стил и кученце като аксесоар.Преди няколко дни се опитах да разходя моето на токчета - много неприятно усещане, не опитвайте!И площад Маруся ... Аз пък искам да се возя на Маруся, някоя от тези Маруси:http://***.lenta.ru/articles/2010/11/03/marussia/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар