IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете са секси в червено!

2 юли 2007 11 35

Ако ви е омръзнало от скучна висша мода, вижте тенденциите на един различен дизайнер. Той е истински новатор сред класиците и неподправен класик сред новаторите. Той е Дирк Бикембергс

Мъжете са секси в червено!

Започвайки тази статия, ме обзема едно такова натрапчиво чувство на яд и разочарование. И понеже вероятно няма как да се досетите защо, ще ви кажа – и тази година не можах да отскоча до Милано. Е така, за мъничко поне...

Седмицата на модата обаче се състоя и без моето височайшо присъствие. Факт. И въпреки че не можах да се докопам до някой от приятните, епилирани младежи, които се разходиха по модните подиуми, поне мога да ви опиша тенденциите.

Класиците са ясни – Версаче, Фере, Армани, Кавали – всяка една от марките се представи достойно и напълно в стила си - колегите вече се постараха да ви направят дневник от „мъжкия“ Милано пролет/лято 2008. Едно име обаче ни направи впечатление от ревютата на мъжка мода – Дирк Бикембергс (Dirk Bikkembergs).

Дизайнерът разби всички представи за класика, както обаче и не се довери напълно на преекспонираната „висша мода“. Той показа уникални модели, които не могат да бъдат категоризирани – така разбираме ние добрия вкус. Трябва да е безпрецедентен.

Тази година в Милано, Бикембергс представи колекцията си пролет/лято 2008. И съдейки не само по годината, но и по моделите, които показа върху красивите мъжки тела на моделите – белгиецът определено е напред с материала.

Тенденцията в цветовете е най-интересна – залага само на четири основни цвята – черно, бяло, гълъбово и графитено сиво. Това, което ококори всички модни корифеи и критици обаче беше червеното – абсолютният хит и най-силен акцент в колекцията (нали правите разлика между основен цвят и акцент). Съпътстваше го и едно такова хубаво, истинско, мъжко синьо.

Моделите са вдъхновени от спорта – не само заради червеното и синьото, и чантите във форма на футболни топки – аксесоар към почти всеки модел.

Кройките и дължините на ризите, например, много напомнят на екип за тенис – вталени, с отворените деколтета, в изчистени цветови гами. Може да се видят и топове, подобни на екипите за бейзбол – комбинация от дълъг и къс ръкав, и специфично за този спорт закопчаване.

Панталоните са в разнообразни цветове, но в двете крайности – много вталени или супер свободни. Винаги обаче със сравнително ниска талия.

Хубавото на дрехите на Бикембергс е, че са съвсем приложими в ежедневието. Жалко, че в България още не се е намерил някой, който да ни зарадва с негови модели. Винаги обаче можем да се възползваме от гениалното въображение на Дирк и да изведем няколко основни правила на модерния и стилен мъж.

Първо: супер актуално е да се съчетават спортни ризи с вратовръзки. И не забравяйте – ако ще слагате такава, ризата трябва да е плътно закопчана – до горе! На морето си носете памучни и леки блузки – аутфитът за плаж не е това, което беше.

Саката пък са допълнение не само към строги ризи, но предимно към леки, ефирни пуловерчета с дълбоко изрязани деколтета. А защо не и само сако, на голо?

Цветните шарки са предимно асиметрични – ивици или щамповани кръгове и надписи – всичко с подписа на Дирк, който, запознатите с модата знаят, проповядва максимата „ всичко е красиво, когато е стилно комбинирано“.

Така че, мъже – експериментирайте. Бъдете строги в черно, секси в бяло и смело се хвърляйте към червеното. Ние и Дирк Бикембергс ви гарантираме, че няма да останете незабелязани.

КоментариКоментари