IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черният чай пази от рак яйчниците

11 март 2010 08 33

Две чаши на ден са достатъчни

2 чаши на ден, без мляко. Снимка: Dreamstime

2 чаши на ден, без мляко. Снимка: Dreamstime

За разлика от жителите на Острова, за които черният чай се е превърнал в религия, у нас, като че ли, този специфичен сорт на билковата напитка, няма много фенове.

А трябва. Особено, когато става въпрос за дамите.

Оказа се, че всекидневната консумация на черен и зелен чай намалява риска от рак на яйчниците.

Изследователи от Националния институт по медицина в Стокхолм са установили, че жените, които пият по една чаша зелен чай дневно, са изложени на 50 процента по-малък риск от рак на яйчниците.

Проучване на специалисти от университета на Вашингтон показва, че консумацията на две чаши черен чай дневно е свързана с 54-процентно понижение на опасността от развитието на злокачественото заболяване.

Изследването е обхванало 2000 жени.

Авторите препоръчват черният чай да се пие без мляко.

Настоящите изследвания, както и предишни проучвания върху чая показват, че ободряващата напитка предпазва не само от рак, но и допринася за понижаването на "лошия" холестерол, стимулира мозъчната дейност и е полезна за здравето на сърцето.

Съветваме ви да се опитате да замените дневната си доза кафе с черен чай – той съдържа ободряващите съставки, които тонизират организма, плюс това вкусът му е изключитено приятен. Дори и без мляко.

КоментариКоментари