Разнообразието на плодове и зеленчуци в менюто намалява риска от рак на белите дробове при пушачите.
"Макар и отказването от пушенето да е най-важното превантивно действие срещу опасността от рак на белите дробове, приемането на повече видове плодове и зеленчуци може също да намали този риск" - каза Х. Бас Буено де Мескита от холандския Национален институт по здравеопазване.
Изследването на екип от института е обхванало 450 000 европейци, 1600 от които болни от рак на белите дробове.
Рискът от сквамозен карцином на белия дроб се оказал значително по-нисък при хората, консумиращи много разнообразни плодове и зеленчуци.
За предотвратяване на рака разнообразието от приеманите плодове и зеленчуци е по-важно от тяхното количество.






"Не ни виждат, но сме там": Мотористи от цялата страна искат толерантност на пътя
Обедна прогноза
Дерматолозите отчетоха ръст на кожните заболявания
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Крушарски и Филипов влязоха в нов сблъсък след дербито
Ямал скъса със секси рапърка + СНИМКИ
Неймар се завърна, но Сантос не спечели
Джамал Мусиала скоро се завръща в игра?
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Любовен хороскоп за ноември
Възстановяване на самочувствието след раздяла – какво помага?
3 упражнения, с които да намалите мазнините около талията при перименопауза
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
Gigi_Baeva
( преди 15 години )