IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимание! Широката талия помага за развитието на рак

31 октомври 2011 14 35

Ново изследване изкарва обезпокоителни факти за взаимовръзката между килограмите и онкологичните заболявания

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато става въпрос само за естетика, хората често пренебрегват неправилния режим за хранене и активния начин на живот. Често обаче последиците касаят и здравето.

Американски учени потвърдиха взаимовръзката между натрупаните тлъстини в областта на ханша и опасността от рак.

Те откриха, че колкото по-широка е обиколката в тази област, толкова по-голям е риска от развиване на ракова болест.

Специалистите от Чикаго са установили, че паласките действат като стартова площадка за бързото разпространение на раковото заболяване. Натрупаните мастни клетки са като "керосин" за рака на яйчниците или други онкологични заболявания.

Редица здравни медии изтъкнаха, че направеното изследване е най-убедителното доказателство досега, че затлъстяването не само драматично увеличава опасността от рак, но и че спомага за развитие на болестта.

Авторите на проучването обясняват, че "възглавничката" от мастни клетки, покриваща червата, осигурява важни хранителни вещества за развитието и разпространението на рака на яйчниците.

Като заключените те са направили извода, че при пълните дами може да имат до цели 80% по-висок риск от заболяване от коварната болест.

Автор - снимка

КоментариКоментари