Учените откриха кое поддържа паметта и това е съставката холин, която е в определени храни. Ако често похапвате пиле, яйца, бобови храни и риба, то мозъкът ви ще работи на високи обороти.
Предишни изследвания върху пряката зависимост между храната и паметта бяха показали, че средиземноморската кухня (риба, зеленчуци и зехтин) е изключително полезна в тази насока.
Изследването на учените от университета в Бостън е обхванало 1400 души на възраст от 36 до 86 години. Резултатите показват, че мъжете и жените, приемащи повече холин, се представят по-добре на тестовете за памет от тези с най-нисък прием.
Участниците от първата група са били и по-малко застрашени от деменция и инсулт. В ежедневието разликата трудно се забелязва, но при измерване на дълготраен период, в който група хора не приема холин, се вижда, че тя е по-застрашена от влошаването на мозъчната дейност.