IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маски за мазна кожа с краставица

28 април 2004 10 55

Маски за мазна кожа с краставица

За да придадете свеж и здрав вид на лицето си, редувайте следните маски през седмицата и ще се уверите, че скоро кожата ви ще изглежда по-добре, като досадното омазняване ще намалее или напълно ще изчезне .

Важно е обаче да правите маските поне 2 пъти в седмицата в продължение на минимум 1 месец, като ги комбинирате, за да засилите тяхното положително действие. Така със сигурност ще свиете твърде разширените пори и ще намалите тяхната секреция.

Маска 1

В пластмасова купа (не метална!) размийте 2 супени лъжици хума със сока на 1 краставица, получен чрез пасиране с миксер. Трябва да получите гъста каша, към която да прибавите няколко капки бадемово масло или жожоба.

Нанесете върху добре почистената кожа на лицето и шията и оставете да подейства десетина минути. Изплакнете с минерална вода, нанесете тонизиращ лосион.

Маска 2

За нейното изпълнение е необходимо да разполагате с достатъчно свободно време, така че най-добре е да я приготвите през уикенда.

Настържете половин краставица (за предпочитане с обелките, освен ако нямате съмнения за прекомерно съдържание на нитрати) и добавете малко 45-градусова ракия. Оставете сместа в хладилника за 2-3 часа.

Нанесете върху лицето и шията, като е необходимо да останете с маската между 20 и 30 минути. Изплакнете с хладка вода без да използвате сапун или друго почистващо средство. Ако кожата ви е твърде чувствителна, можете предварително да прибавите към сместа съвсем малко зехтин.

Маска 3

Смесете една супена лъжица пшеничено брашно, една лъжица царевично брашно, сока на половин краставица и 1 жълтък.

Нанесете върху почистена и подсушена кожа и измийте след 15 минути. Нанесете тонизиращ лосион.

За перфектен резултат и весела нотка, подобряваща вашето самочувствие, можете да добавите капка есенция от лавандула.

КоментариКоментари