IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погрижете се за кожата в началото на лятото

10 юни 2005 11 54

Погрижете се за кожата в началото на лятото

Най-сетне времето се затопли и пуловерите отстъпват място на потничетата и късите поли.

След зимата обаче кожата ни има крещяща нужда от обновяване, за да възвърне здравия си вид и без притеснения да се изтегнем на плажа.

Нужни са само няколко стъпки и мъничко постоянство, за да възвърне кожата ни естествената си свежест.

Ексфолииране

Липсата на слънце и въздух през зимата възпрепятства естествената смяна на кожни клетки. Изберете подходящ за вашата кожа ексфолииращ крем и поне един път седмично почиствайте цялото тяло с помощта на по-груба кърпа или специална ръкавица, която можете да намерите почти във всички козметични магазини.

Масажирайте с кръгови движения, като наблегнете на по-грубите места като колене и лакти. Не е нужно да прилагате много сила. По-ефикасно е да масажирате с леки движения и по-дълго време, отколкото по-интензивно и с риск да разраните кожата.

Хидратиране

След като вече сте се „отървали“ от мъртвите клетки, идва ред на интензивното овлажняване на кожата. Всяка сутрин се мажете обилно с хидратантен крем, като изчакате десетина минути преди да се облечете, за да попие добре кремът в кожата.

Предпазване

Не забравяйте, че слънцето е еднакво и на плажа, и в града. Придобийте навик да използвате слънцезащитен крем не само когато сте на почивка.

КоментариКоментари