IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погрижете се за себе си и влезте във форма след раждането

18 август 2005 13 18

Погрижете се за себе си и влезте във форма след раждането

Бременността и раждането са най-голямото изпитание, но и най-голямата радост за всяка жена. Щастието на майчинството не може да опише, трябва да се изживее.

Много често младите майки забравят, че освен майки, те са и жени и трябва да обръщат внимание и на себе си и на външния си вид.

В моментите, когато малкото същество спи блажено в кошчето, отделете малко време и за себе си, за да сте щастлива от това, което виждате в огледалото, а детенцето и съпругът ви да се радват на уверена в себе си и добре изглеждаща майка и съпруга.

Стриите

Ако стриите са се появили по кожата ви въпреки грижите ви по време на бременността, не се притеснявайте. След няколко седмици по-голямата част от тях ще изчезнат или ще станат по-малко забележими. По-лесно ще ви е, ако по време на бременност та сте третирали кожата на корема със специални кремове и масла, за да избегнете появата на стриите.

Всеки ден трябва да правите масаж с обогатени с вит. А хидратиращи продукти на засегнатите места- корема, бедрата, ханша. Два пъти в седмицата ексфолиирайте кожата си, за да отстраните мъртвите клетки.

Коремът

След раждането размерът на корема намалява прогресивно. Бъдете търпелива- необходими са няколко седмици, за да се свие матката ви, а заедно с нея и коремът, до нормалните си размери. За да помогнете на кожата на корема да стане отново стегната и еластична, трябва да правите лек масаж всеки ден.

Сложете на пръстите си хидратиращо тоалетно мляко или олио за тяло и леко го втрийте в кожата като започнете от долната част на корема към гърдите.

Целулитът

Нормално е по време на бременността целулитът да се е увеличил, особено ако сте наддали повече килограми. Това, което ще ви помогне, са редовните физически упражнения и балансиран хранителен режим. Дори да нямате време за фитнес-залата, движенията, свързани с отглеждането на малкото същество, ще са ви достатъчни в първите няколко месеца от новия ви живот.

Ако краката ви отичат, вечер ги поставяйте на високо място за около 15 минути, за да подобрите кръвообращението.


Бюстът

Независимо дали кърмите или не, трябва да положите много грижи за гърдите си след раждането. Правете редовно упражнения за стягане и се мажете с тонизиращ крем. Ако кърмите, бъдете много внимателни да не сложите крем непосредствено преди храненето на детето и избягвайте да слагате козметични продукти на зърната.

Препоръчваме ви да се посъветвате с лекар за грижите, които трябва да полагате за гърдите си при кърмене, за да предотвратите появата на мастит.

Кожата

Под въздействието на хормоните кожата по време на бременност става по-суха. За това изберете подхранващи кремове както за лицето, така и за тялото. След раждане е хубаво да започнете да използвате и нощен подхранващ крем.

Колкото и големи да са грижите около бебето, не забравяйте и себе си. Дори да нямате желание за подобни разкрасителни процедури, постарайте се да ги правите редовно. Това ще ви даде самочувствие и увереност, която ще се отрази положително на вас и на семейството ви.

КоментариКоментари